2 daagse Breathe & Retreat

Adem in je bekken

19-20 maart 2022

Zeeland

Vanuit je hoofd weet je het wel, je weet ook wat goed voor je en je kan alles benoemen, maar het daadwerkelijk voelen in je lichaam en het belichamen is iets anders. Je hebt spanning in je lichaam en ervaart continu die onrust.

Je staat altijd klaar voor iedereen dat maakt dat je (snel) moe bent. Alles goed willen doen voor iedereen gaat vaak ten koste van jezelf. Want wie ziet jou? Wie ziet wat er écht allemaal in je binnenwereld leeft, wat jíj nodig hebt?

Veel vrouwen zijn de verbinding met hun basis kwijtgeraakt. Ze zitten veel in hun hoofd en niet in hun lichaam. Vooral als het druk is, dan neemt het hoofd het vaak over en komen de niet-dienende patronen weer voorbij. Het lichaam komt in actie en verhard. Het gevolg is dat je spanning in je lichaam ervaart, leegloopt, je vitaliteit verliest en niet goed je grenzen kan voelen.

De basis, de bron, van je vrouw-zijn zit in je bekken. In je bekken vind je het anker in jezelf. Als je wortels geankerd zijn, als je geaard bent, kun je tot bloei komen en verzachten. Je lijf wordt zachter, gaat zich openen en alle prikkels kunnen landen in een veilige bedding in jezelf. Hierdoor ga je meer levensenergie, innerlijke kracht, zelfvertrouwen en plezier ervaren.

Wat als ik je vertel dat je adem hier een sleutel in is?

onedayb&r1-26

Twee dagen de diepte in met jezelf

Twee dagen volledig voor jezelf, om uit het gehaaste leven te stappen, om te kunnen vertragen en te voelen. Te zakken in je lichaam, te aarden en de verbinding te maken met jouw basis, je bekken. Als je aanwezig bent in je bekken, dan komt je hoofd tot rust en verzacht je lichaam.

Waardoor je de regie over jezelf kan nemen en

> de spanning uit je lichaam gaat 

> onverwerkte emoties de ruimte krijgen 

> je levensenergie weer gaat stromen

> jouw hart verder opent

> je meer in contact komt met jouw intuïtie

> jouw vrouwelijke kracht ervaart

The Body Knows

Vaak zitten we zo in ons hoofd, dat we niet bewust zijn dat we ons lichaam niet (meer) voelen. Terwijl ons lichaam zoveel voor ons doet, elke dag weer en alle wijsheid in pacht heeft. Ons hoofd is heel snel en gaat vaak veel sneller dan ons lichaam kan bijhouden. Veelal hebben we in ons hoofd al bedacht wat goed voor ons is, de oplossing uitgewerkt, of denken we dat we een bepaalde situatie al hebben verwerkt. Ons hoofd (ego) schreeuwt en ons lichaam fluistert. Alleen horen we deze fluistering vaak niet. Het lichaam is heel intelligent, hier zit al onze wijsheid verenigd; het weet wat goed voor ons is.

Als we naar ons lichaam zouden luisteren, zouden we niet overprikkeld, overspannen of van ons pad kunnen raken. Ons lichaam weet precies wanneer het tijd is voor rust, wanneer het moet opladen of waar onze grens ligt. Door hier met aandacht bij te zijn en door te durven voelen en te leren luisteren naar onze emoties, grenzen en spanning worden we bewust van ons onderbewustzijn. De energie rondom deze opgeslagen emoties worden losgelaten, zodat ons lichaam wordt bevrijd. Een herinnering zonder de emotionele lading heet wijsheid, onze ‘body wisdom’. Wanneer je in verbinding komt met deze body wisdom & softness kom je thuis in je lijf, waardoor je het leven kan creëren wat je wilt, je potentie  kan ontluiken en je gaat leven vanuit je ware zelf.

Body Wisdom & Softness

Alles wat we ervaren, ervaren we ook in ons lichaam. Niet alleen mentaal ervaren we bijvoorbeeld spanning, vermoeidheid, liefde en dankbaarheid, het is ook iets wat we fysiek in ons lichaam voelen. Ook liggen onverwerkte emoties in ons lichaam opgeslagen. Vaak is dit onbewust of zijn het heel subtiele signalen. Het ongemak wat we ervaren drukken we veelal weg; we zoeken afleiding op onze telefoon, via veel werken, sociale afspraken of zelfs door pijnstillers.

Ons lichaam weet altijd wat het beste voor ons is, wat onze grens is en wanneer we van ons pad afwijken. Je lichaam werkt altijd VÓÓR je, nooit tegen je. Alleen gaan we daar vaak aan voorbij in het dagelijks volle leven. We willen we van alles en verwachten we dan ook zoveel van onszelf. We willen het ongemak niet voelen, we willen gewoon happy en in balans zijn. Totdat ons lichaam ‘nee’ voor ons gaat zeggen. Ons lichaam geeft exact aan wanneer we leven op een manier die niet kloppend voor ons is. We raken overprikkeld, drijven steeds verder van onszelf (en pad) vandaan en krijgen allerlei kwalen. We realiseren ons vaak niet dat door jarenlang te denken en doen op een bepaalde manier dit uiteindelijk triggers kunnen zijn voor burn-out of (auto-immuun) ziektes. Door te vertragen, verstillen en voelen kun je de subtiele signalen opvangen, zodat je echt kan horen wat het wil zeggen en dat je kan intappen op al haar wijsheid.

Het retreat

Tijdens deze Breathe & Retreat ga je in alle rust contact maken met je lichaam -en dus jezelf- via je adem. Je gaat ervaren wat de kracht van de adem is. Jouw adem staat als metafoor voor hoe je leeft. Als je niet voluit ademt en je emoties dempt, beperk je ook het leven in jou. Door in een ontspannen en stille staat te zijn, kan je horen wat jouw lichaam je wilt vertellen, opent jouw hart zich voor jouw verlangens en voel je jouw levensenergie stromen.

Je gaat een liefdevolle zachte reis door jouw lichaam maken. Je leert hoe je jouw adem omlaag kan brengen, naar je bekken. Jouw bekken is je basis, het anker in jezelf. Een plek van waar je innerlijke kracht, levensenergie en stiltepunt ligt. Als je een laag en diep adempatroon hebt, dan kun je op een dagelijkse basis vrijuit ademen. Je levensenergie zal gaan stromen. 

Ook ga je een ademcirkel ervaren onder de liefdevolle begeleiding van ademcoach Ademloes. Via de verbonden adem, een transformatieve adem techniek, ontspan je volledig, laat je beperkende overtuigingen los, gaat jouw energie stromen en kan het je in een staat van bewustzijn brengen die je wellicht nog nooit eerder hebt ervaren. Een bewustzijn om in zachtheid weer een stap te maken in jouw ontwikkeling, om met meer levensenergie en in diepere verbinding met jezelf te leven.

Verder word je helemaal verzorgd en staan er  heerlijke, biologische en gezonde maaltijden op je te wachten die met veel liefde en passie wordt bereid door Cécile van Ciels Table Tales. De ingrediënten van de versbereide maaltijden en snacks komen uit haar eigen moestuin. 

De locatie

Het retreat vindt plaats op een heerlijke plek in Zeeland. Het bevindt zich op Schouwen Duiveland, het meest noordelijke eiland van Zeeland. 
Het is prachtig gelegen, op maar een paar minuten afstand rijden van het uitgestrekte strand en op loopafstand van de Grevelingen. De plek is ruimtelijk, rustig en heeft een prachtige privétuin van ruim 5500 vierkante meter.

Het motto van de locatie is: ‘Doe alles met liefde en aandacht!’ en dat is voor iedereen duidelijk voelbaar. Je ziet het terug in de inrichting, de verzorging van de gebouwen en de tuin, maar het is ook voelbaar in de persoonlijke aandacht voor jou als mens als je hier bent.

"Deep breaths are like little love notes to your body"

Na afloop van deze retreat:

Heb je een diepere laag in jezelf aangeraakt

Heb je een ontspannen & zacht lichaam 

Heb je een laag en diep adempatroon en adem je vrijer en voller 

Heb je geleerd hoe je structureel vrijuit kan ademen voor meer innerlijke rust, ontspanning, gezondheid en betere slaapkwaliteit

Ben je aanwezig in je lichaam

Heb je jouw emoties met liefde aangekeken

Stroomt jouw levensenergie en ben je meer verbonden met jouw bekken

Heb je mogen horen en voelen welke signalen je lichaam je geeft én inzichten hoe je dit de ruimte geeft in het dagelijks leven

 

Wat is allemaal inclusief?

Een overnachting in een uniek appartement 

Alle gezonde heerlijke maaltijden, snack, thee en water

Sharing circles

Aanleren van een verbetert adem patroon (via de transformatieve Methode Beter ademen)

Diepe ontspanningsoefeningen & meditatie

Intuïtieve dans

Restorative yoga

Liefdevolle verbonden ademcirkel

Een verrassing

Kind Words

Waar en wanneer

2 daagse Breathe & Retreat

19 maart & 20 maart

aanvang: 13.30 uur
afsluiting: 16.30 uur

Je bent vanaf 13.30 uur welkom. Bij aankomst staat er een drankje en wat lekkers voor je klaar.

Tickets

Early bird t/m 20 februari 2022: € 399-,

Regulier ticket vanaf 20 februari 2022: € 449-,

Inclusief overnachting, gezonde en biologische maaltijden, snacks, onbeperkt water en thee

Verblijf: een gedeeld uniek appartement met slaapkamer (2 aparte bedden), keuken, badkamer en eigen terras. Je deelt het appartement met een andere deelneemster.

Tickets bestellen via onderstaande links

Hi, ik ben Melanie

Ik werk als transformatie coach en ben oprichtster van Melt. Naast 1:1 coaching, mijn programma’s Essence en Embodiment, organiseer ik tevens retreats in Nederland en Ibiza. 

Ik ben gefascineerd wat het lichaam allemaal kan en weet, als we maar durven te voelen en luisteren. Vandaar ook de phrase “The Body Knows”.

Met veel liefde help ik sensitieve en bewuste vrouwen om in zachtheid de connectie met hun vrouwenlichaam (terug) te vinden. Door ze te laten luisteren naar -en voelen van- hun lijf (intunen op hun body wisdom en intuïtie), hartsverlangen en vrouwelijke essentie, zodat zij weer leven en stralen van binnenuit.

Het in contact zijn met mijzelf, mijn vrouwelijke essentie en lichaam was niet altijd vanzelfsprekend voor mij. Hierin heb ik mijn eigen innerlijke reis afgelegd.

Als klein meisje was ik al zeer gevoelig. Voor deze gevoeligheid was geen ruimte en dus stopte ik dit weg. Ik compenseerde dit met ambitie en leefde op wilskracht. Ik leidde wat ik dacht een ‘succesvol leven’. Ik stond op de lijst om Vice President te worden. Maar na meer dan 10 jaar in de corporate wereld (hard) te hebben gewerkt en op de automatische piloot te hebben geleefd, heb ik na een emotionele gebeurtenis en burn-out een wake-up call gehad.

Ik besloot het roer om te gooien en begon mijn innerlijke reis. Het contact met mijn lichaam was er niet en daarmee ook niet met mijn eigen ik. Jarenlang deed ik van alles tijdens de reis op zoek naar mijzelf en mijn bestemming en om mijn lichaam te verzachten. Van verblijven in een ashram in India tot aan het volgen van allerlei retreats, coachings, opleidingen en healings.

Totdat

* Ik ontdekte dat er maar één plek is waar ik mij thuis kon voelen en dat is: in mijn lichaam.

* Ik mij bewust werd van mijn lichaam, mijn lijf eindelijk kon verzachten en leerde om stil te worden, de fluistering te horen en te landen in mijn lijf.

* Ik mijn vrouwelijke essentie omarmde en hiermee in contact kwam met mijn vrouwelijke (creatie)kracht

* Ik mijn eigen pad koos, mijn echte ik vond en mijn purpose ontdekte

Mijn ervaringsreis met body softness en divine feminine als uitgangspunt, deel ik nu dan ook met veel liefde en geef ik graag door aan andere vrouwen. In mijn sessies breng ik lichaams-, en energiewerk samen om jou jouw vrouwelijke essentie te laten herinneren én belichamen. 

Marloes - AdemLoes

Ademcoach

Ademloes is opgericht door Marloes Hovestad. Als ademcoach gebruikt zij de adem en zelfonderzoek als tools om body, mind en soul beter in balans te brengen. Op een heldere, liefdevolle en krachtige manier helpt zij te herinneren wie en wat jij bent voorbij onze beperkende overtuigingen, trauma’s en verhalen.

Cécile - Ciels Table Tales

Soul food

"Eten brengt mensen samen, iets wat ik een van de leukste dingen vind aan mijn werk. Het samenbrengen van mensen door de gerechten die ik serveer, de verhalen die iedereen met elkaar deelt, het genieten van deze bijzondere momenten en vervolgens lekker eten. Samen met mijn oldtimer foodtruck rijd ik heel Nederland door om te koken bij jou op locatie".

Cécile kookt vegetarisch en met de seizoenen mee. Ieder gerecht of snack is een genot voor het oog en het lichaam. Haar eten is voedend, gezond and so tasty. Pure soul food!

Een impressie van de vorige retreats

Team