Hoe zou je leven er uitzien als je...

Voel je dat het nu jouw tijd is om dit leven voor jezelf te creëren?

YES, I AM READY

melaniefinal-1

Voor wie?

Voor sensitieve en creatieve vrouwen die vanuit zachtheid in connectie met hun lichaam, hartsverlangen en vrouwelijk essentie willen leven.

Je voelt dat je het anders wilt gaan doen, dat je blokkeert of stilstaat op een bepaald punt in je leven. Je wilt nu gaan kiezen voor jezelf en voelt dat jouw tijd is aangebroken. Je ervaart de verandering in de wereld, je bent aan het ontwaken en je bent nieuwsgierig naar wat er nog meer is. Je voelt dan ook het verlangen om helemaal oké te zijn met jezelf en meer te gaan leven vanuit jouw eigen (vrouwelijke) kracht. Je wilt dus naar de diepere laag in jezelf, jouw spirituele kant verder ontdekken, maar wel met beide voeten op de grond. Je weet alleen niet waar te beginnen en er is zoveel aanbod momenteel. En je vraagt je af; dit moet toch op één plek te vinden zijn?

Herken je dit?

Awakened

Je zegt altijd dat het goed met je gaat en op zich gaat het ook goed. Je dagen zijn best oké. Je staat op, soms mediteer je nog even of doe je wat oefeningen, je ontbijt best gezond en dan start je je dag. Voordat je het weet is de dag alweer voorbij en knipper je met je ogen en is het alweer vrijdag. Op zich een prima week en tegelijkertijd is er een knagend gevoel.

Een gevoel van ‘is dit het nou’, ‘ik zou het wel anders willen doen, maar…’, ‘hoe zou het zijn als ik helemaal oké met mijzelf zou zijn’. Door deze hele situatie in de wereld, ben je gaan nadenken en wringt het bij je. Je bent jezelf kwijtgeraakt door de jaren heen, steeds een beetje meer. Doordat het zo een geleidelijk ging en je zo opgaat in je drukke leven en de verschillende rollen die je vervult, heb je het niet eens echt in de gaten gehad. Totdat het afgelopen jaar. Je bent je gaan realiseren dat je echt wilt gaan leven en dat het nu tijd is om het anders te gaan doen. Als sensitieve vrouw voel je niet alleen de verandering in jezelf, maar ook die in de wereld gaande is. Je wordt steeds bewuster en je bent je ontwaking instapt.

Pleaser

Je hebt je altijd anders gevoeld dan anderen, maar hier nooit écht aandacht aan besteed. Je bent sensitief alleen kun je er nog niet altijd de vinger opleggen. Je bent gevoelig voor veel prikkels en de stemmingen en meningen van anderen. De ander komt dan ook vaak op de eerste plek in plaats van jijzelf. Je herkent jezelf in de ‘pleaser’ en vindt confrontaties maar lastig, evenals dit echt te erkennen, want je bent ook een onafhankelijke vrouw.

Vaak geef je onbewust veel van jezelf aan de ander, want als je veel liefde geeft aan de ander (liefdespartner, vriendinnen, kennissen en familie), dan krijg je vanzelf genoeg liefde terug, toch? Alleen bleek dit niet altijd de ervaring te zijn. Je voelt dan ook dat je die liefde nu aan jezelf wilt geven. Dat het tijd is voor jou.

Discover your inner light

Je bent nieuwsgierig naar jezelf, je wilt je angsten loslaten en op zoek naar wat jou energie geeft en naar jouw diepere kern. Je wilt lichter leven! Dansend door de woonkamer, je vrij voelen in je lijf, blote voeten over het gras lopen en het avontuur met jezelf aangaan. Jezelf omarmen en vanuit de zachtheid van je eigen vrouwelijke essentie je kracht vinden en je hartsverlangen volgen. Je wilt leven en stralen van binnenuit.

* TIME TO AWAKEN YOUR INNER LIGHT AND COMPASS *

Hi, ik ben Melanie

Ik werk als lichaamsgericht transformatie coach en ben oprichtster van Melt. Naast 1:1 coaching en online programma Embodiment, organiseer ik tevens retreats.

Ik ben gefascineerd wat het lichaam allemaal kan en weet, als we maar durven te voelen en luisteren. Vandaar ook de phrase “The Body Knows”.

Met veel liefde help ik sensitieve en bewuste vrouwen om in zachtheid de connectie met hun vrouwenlichaam (terug) te vinden. Door ze te laten luisteren naar -en voelen van- hun lijf (intunen op hun body wisdom en intuïtie), hartsverlangen en vrouwelijke essentie, zodat zij weer leven en stralen van binnenuit.

Het in contact zijn met mijzelf, mijn vrouwelijke essentie en lichaam was niet altijd vanzelfsprekend voor mij. Hierin heb ik mijn eigen innerlijke reis afgelegd.

Als klein meisje was ik al zeer gevoelig. Voor deze gevoeligheid was geen ruimte en dus stopte ik dit weg. Ik compenseerde dit met ambitie en leefde op wilskracht. Maar na meer dan 10 jaar in de corporate wereld (hard) te hebben gewerkt en op de automatische piloot te hebben geleefd, heb ik na een emotionele gebeurtenis en burn-out een wake-up call gehad.

Ik besloot het roer om te gooien en begon mijn innerlijke reis. Het contact met mijn lichaam was er niet en daarmee ook niet met mijn eigen ik. Jarenlang deed ik van alles tijdens de reis op zoek naar mijzelf en mijn bestemming. Van reizen naar een ashram in India tot aan het volgen van allerlei retreats, coachings, opleidingen en healings.

Totdat

* Ik ontdekte dat er maar één plek is waar ik mij thuis kon voelen en dat is: in mijn lichaam.

* Ik mij bewust werd van mijn lichaam en leerde om stil te worden, de fluistering te horen en te landen in mijn lijf.

* Ik mijn vrouwelijke essentie omarmde en hiermee in contact kwam met mijn feminine (creatie)kracht

* Ik mijn eigen pad koos, mijn echte ik vond en mijn purpose ontdekte

Mijn ervaringsreis met body wisdom en divine feminine als uitgangspunt, deel ik nu dan ook met veel liefde en geef ik graag door aan andere vrouwen.

Wat je kunt verwachten

Vind in 4 maanden de connectie (terug) met jouw lichaam, hartsverlangen en vrouwelijke essentie

Dit hele online coaching programma is een sensory exploration van jouw lichaam. We nemen jouw lichaam als de ingang naar jouw essentie. Je gaat de verbinding met je lichaam (terug) vinden, door te luisteren en te voelen wat je lichaam te zeggen heeft. Je lichaam vertelt je niet alleen over je fysieke aspecten van jezelf, maar ook over jouw emotionele welzijn.

Jouw lichaam is jouw innerlijke kompas en een fijn afgestemd instrument waardoor jij je intuïtie en emoties ervaart. Het emotionele centrum zit in je buik, met name in je bekken. En deze emoties (blokkades) gaan we met liefde aankijken.

 Je emoties verbinden je met het leven zelf. In het bekken zit ook jouw leven en hier zetelt je vrouwelijke essentie. Door vertrouwd te zijn met de vrouwelijke kant in jezelf, open je je voor je diepste inspiratie en maak je contact met jouw hartsverlangen, passie en purpose.

Het hart biedt je mogelijkheid om vreugde te ervaren, evenals de emoties, en de buik geeft jou je basis, dit is je fundament. Als je in je bekken kan zijn, ben je geankerd in jezelf en voel je je eigen kracht. Vanuit hier ga je een innerlijke transformatie, jouw verhaal herschrijven om vanuit jouw essentie te gaan leven.

Wat zit er in het programma?

De thema's in het programma

Wat je kunt ervaren

Body Wisdom

Communiceren met jouw lichaam, signalen leren herkennen, verder zakken in je lijf (in het bekken) en verbinding tussen hoofd, hart en buik, luisteren naar jouw intuïtie. Verhogen van jouw levensenergie.

Self love

Verdiepen van jouw zelfliefde, jezelf omarmen voor wie je bent, zelfvertrouwen, vrijer voelen in je lijf, zelfcompassie en vanuit de zachtheid van je eigen vrouwelijke essentie jouw kracht vinden.

Potential

Jouw potentie aanspreken en activeren, in meer vrijheid leven, je plek meer innemen, jouw authentieke pad volgen, de self-healer en creator in jezelf wakker maken en jouw passie en purpose laten ontluiken.

Meet Merel

Essence heeft ervoor gezorgd dat ik volledig met mezelf in contact sta. Door het langdurige programma te volgen met uiteenlopende modules en opdrachten heeft het mij in contact met mijn lichaam gebracht en met delen waar ik lang niet naar had geluisterd. De gelaagdheid van het programma zorgde ervoor dat ik mee wilde doen, evenals de mogelijkheid om een-op-een coaching bij Melanie te doen.

Van tevoren vroeg ik mij af of online wel zo’n impact zou hebben, maar niets is minder waar. Het samenzijn van de groep voel je, ook al ben je niet fysiek bij elkaar. Gelukkig was er ook een retreat aan het strand, waarbij het heerlijk was elkaar beter te leren kennen na al die tijd via het scherm. De masterclasses met ook andere vrouwen vond ik zeer inspirerend en gaven ook tools om later mee verder te gaan.

Sinds Essence besef ik mij dat ik altijd tijd voor mezelf kan maken. Dat kan in 2 minuten door stil te staan en bewust te worden van mijn lichaam, door een ademhalingsoefening van 10 minuten of simpel door buiten te zitten met mijn ogen dicht in de zon. Het heeft mij doen beseffen dat ik zoveel vrouwelijke kracht in mij heb. Ik hoef mij niet meer te voegen of aan te passen, ik kan vanuit mijn eigen kern spreken en handelen. Essence heeft mij ook geleerd mild voor mezelf te zijn, want natuurlijk ren ik mezelf nog steeds voorbij. Op dat moment observeer ik mezelf met liefde in plaats van het oordeel dat ik eerder had. Dat zorgt voor ruimte in plaats van verharding. En daardoor stroomt het. Alle emoties kunnen bewegen zodat ze ook weer kunnen verdwijnen. Ik voel dat ik gezakt ben in mijn lijf, steviger sta op de grond en met een open blik naar de wereld kijk. Ik wil mij niet langer conformeren naar wat anderen van mij of vrouwen in het algemeen verwachten. Die tijd om ons als vrouw aan te passen aan de verwachting is voorbij.

Essence heeft mij geholpen met mijn vrouw-zijn en mijzelf in contact te komen, of het nu betekende om afscheid te nemen van dingen die mij niet langer dienden of het vooruitkijken en stellen van doelen voor mijzelf. Door het programma zette ik mijzelf op de eerste plek door deze tijd vrij te maken en dat is zo cruciaal. Alleen al door het te doen toonde ik zelfliefde en empathie aan mijzelf en dit is nog maar het begin.

Ik wens iedereen de aandacht en liefde toe die Melanie in het programma en in het begeleiden van onze groep gaf. Ik voel mij gezien door haar en de andere vrouwen in de groep, de support is er om jezelf te ontwikkelen. Het meest bijzondere is nog wel dat het mij andere en mooiere dingen heeft gebracht dan ik had kunnen bedenken!

 

 

Meet Marloes

Ik wilde aan Essence meedoen omdat ik merkte dat mijn zelfvertrouwen ver te zoeken was, wat me tegen begon te houden in het dagelijks leven (zowel privé als werk). Ik had burn-out verschijnselen, continue het gevoel van stress en “niet goed genoeg” zijn.

Van tevoren was ik sceptisch over het groepsaspect van Essence. Als ik het al bijna niet eens in m’n eentje durfde uit te zoeken, hoe moest dat dan met allemaal wildvreemde vrouwen? Ging ik juist niet alleen maar last hebben van de groep als HSP-er? Ik wilde juist gaan leren om mijn grenzen aan te geven en andermans energie niet over te nemen, was dat in groepsverband niet alleen maar moeilijker? Het tegendeel bleek waar, ik moet er nu hardop om lachen. Er zijn vriendschappen voor het leven ontstaan, intens mooie connecties gemaakt. Zoveel herkenbaarheid, zoveel parallellen; prachtig! We konden elkaar ondersteunen (en veel lachen!) zonder dat het als iets “zwaars” voelde. 

Tijdens Essence was er zoveel magie! Bij gebrek aan een beter woord en zonder al te sprookjesachtig te klinken, ik kan het niet anders omschrijven dan magisch. Ik ontdekte hoe fantastisch ik al ben, zonder input of bevestiging van iemand anders. Ik ontdekte hoeveel ik al weet, en ook hoeveel verstopt verdriet er in mij zat en hoe ik dat eruit kon laten – hoe dat er allemaal mocht zijn. Opgevoed vanuit “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”, maakte ik mezelf klein en snoerde ik mezelf de mond. Dankzij Essence ben ik daar los van gekomen, ik mag er zijn en alles mag. 

Ik ben trots op hoe ik nu in het leven sta na Essence. Met zoveel meer respect voor mezelf, voor mijn rust, voor mijn lichaam. Geleerd hoe ik liefde kan ontvangen en verdien. Ik sta zoveel positiever in het leven nu, see the beauty of it all, van prachtige vlinders tot een flinke regenbui. Ik geloof nu dat alles met een reden gebeurt en als het dan moet regenen, moet het maar regenen! Ik kan nu beter contact maken met mijn lichaam, voelen wat er gebeurt in mijn lijf, stilstaan bij wat ik écht voel, en zo op mijn intuïtie vertrouwen. Zo ga ik nu bewuster om met mijn lichaam en ben ik meer één met mijn lijf. Door Essence heb ik de uiterlijke oordelen over m’n lichaam los kunnen laten en geleerd hoe ik m’n lichaam kan aanbidden, waarderen, en bijvoorbeeld – hoe gek het misschien klinkt – bedanken voor de dag. Essence is als een cadeau aan jezelf om jezelf ECHT te leren kennen en tijd voor jezelf te maken, om zelfvertrouwen te krijgen en te leren dat ALLES ER MAG ZIJN!

Meet Fay

“Melanie was not just able to help me with my breathing. She opened my mind and my heart. I became more and more aware of myself, and I learned to listen to my body. This changed the way I live, and it has enabled me to feel closer to myself so that I completely embrace who I am”. 

For about a year or so, I struggled with breathing issues due to a tightness in my chest that affected my daily life. It was not a medical issue but more so that I did not breathe the ‘right’ way. 

This is why I started taking yoga classes, and soon after that, I met Melanie. I really loved her yin yoga classes, and I felt an immediate connection with her kind energy, so I contacted her with the question of whether she could help me with my breathing. Soon after, we started our 1 on 1 sessions, and within weeks, she gave me the tools I needed to breathe, and it completely solved my problem

However, Melanie was not just able to help me with my breathing. She opened my mind and my heart through meditation and asking all the right questions. I became more and more aware of myself, and I learned to listen to my body. This changed the way I live, and it has enabled me to feel closer to myself so that I completely embrace who I am

This has translated into real, tangible changes in what used to be a very hectic and high-pressure lifestyle. I feel less rushed, more focused on the now, and I fill my days with things that genuinely make me feel happy. It has also helped me identify my personal priorities and what I truly care about in life, lowering my stress levels in many ways. Our sessions have become an anchor point in my life, and I am surprised to discover more things about myself every time. 

Overall, I would describe Melanie’s yoga and coaching as a gift to myself, as it has created a transformation within me that I am very grateful for.

Tineke
Lees verder
Voor Essence voelde ik me niet vrij en voelde me vaak “verplicht” om me aan te passen aan anderen. Ik zat vaak in een zorgende rol, waardoor me kwetsbaar opstellen in relaties en zorg ontvangen moeilijk was. Voor de start van het programma vroeg ik mij af of je met een online-programma wel genoeg connectie zou maken met de groep en de content. Maar het intakegesprek met Melanie voelde meteen goed dat het instappen in het programma makkelijk maakte. Mijn zorgen gingen direct weg bij aanvang, want de zoom-sessies waren altijd erg helpend, aardend en verbindend. De opbouw van het programma was ook heel duidelijk en brengt je echt stapsgewijs dichter bij jezelf en lichaam. De live retreat was ook onderdeel van het programma en was echt fantastisch. De dag was zo mooi opgebouwd. Heel fijn eindelijk de gelijkgestemde vrouwen te ontmoeten. Melanie begeleidde dit op een zachte, warme en verbindende manier. Door stil te staan bij mijzelf en lichaam ben ik mij tijdens Essence bewuster geworden van mijn keuzevrijheid. Door te kiezen wat voor mij past. Dit heeft me veel kracht en vrijheid gegeven. Ook heeft Melanie mij verschillende wegen laten zien en voelen die mij dichter bij vrouwelijkheid brengen. Het traject biedt een veilige manier om patronen in jezelf te ontdekken en een meer passende waarheid voor jezelf te schrijven. Laag voor laag ontdekte ik samen met Melanie en de groep mijn vrouwelijke kracht en kwam ik dichter bij het pad dat ik wil bewandelen. Ontzettend bedankt Melanie voor je echtheid, betrokkenheid en het ziel- en hartenwerk dat je in het Essence-programma gestoken hebt. Ik ben je dankbaar 💕
Denise
Lees verder
Ik ben heel blij en dankbaar dat ik deze reis heb mogen maken. Ik was op zoek naar meer verbinding met mijn vrouwelijkheid en het ESSENCE programma heeft me hierbij geholpen. Bij Melanie voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ze legt alles op een rustige en warme manier uit. Het heeft mij vele mooie inzichten gegeven en ook zijn er deuren in mij geopend op energetisch en spiritueel vlak. Ik vond de healing dan ook heel bijzonder. En ook het retreat waar we met alle vrouwen samenkwamen en de sensualiteit flow dance waren zo mooi. Ik weet nu hoe ik verbinding met mijn lichaam kan maken zodat ik me echt één met mijn lichaam kan voelen. Dankjewel Melanie voor deze bijzondere ervaring!
Previous
Next

Groeps

TRAJECT
349
3 MAANDELIJKSE BETALINGEN
OF € 999-, EENMALIG
 • 4 maanden groepscoaching traject om te gaan leven vanuit jouw innerlijke kompas en vrouwelijke essentie
 • Een online leeromgeving met alle thema's die je nodig hebt om in verbinding te komen met jouw lichaam en spirituele zelf
 • Elke maand 2 online groepsessies
 • Geheel verzorgd overnight retreat in Zeeland maart 2022
 • BONUS: 3 expert Masterclasses: orthomoleculair hormoon therapeut, healer en sensual flow dancer

Privé

TRAJECT
533
3 MAANDELIJKSE BETALINGEN
OF € 1599-, EENMALIG
 • 3 maanden privé coaching traject met Melanie. 4 sessies van 90 minuten online (2x F2F)
 • 4 maanden groepscoaching traject om te gaan leven vanuit jouw innerlijke kompas en vrouwelijke essentie
 • Een online leeromgeving met alle thema's die je nodig hebt om in verbinding te komen met jouw lichaam en spirituele zelf
 • Elke maand 2 online groepsessies
 • Geheel verzorgd overnight retreat in Zeeland maart 2022
 • BONUS: 3 expert Masterclasses: orthomoleculair hormoon therapeut, healer en sensual flow dancer

Privé Deep Dive

TRAJECT
666
3 MAANDELIJKSE BETALINGEN
OF € 1999-, EENMALIG
 • 6 maanden privé coaching traject met Melanie. 8 sessies van 90 minuten online (4 x F2F)
 • Voicenote contact met Melanie tussen de sessies door
 • 4 maanden groepscoaching traject om te gaan leven vanuit jouw innerlijke kompas en vrouwelijke essentie
 • Een online leeromgeving met alle thema's die je nodig hebt om in verbinding te komen met jouw lichaam en spirituele zelf
 • Elke maand 2 online groepsessies
 • Geheel verzorgd overnight retreat in Zeeland maart 2022
 • BONUS: 3 expert Masterclasses: orthomoleculair hormoon therapeut, healer en sensual flow dancer

FAQ

melanie_meijendel-1

Wanneer starten we en vinden de sessies plaats?

We starten op donderdag 13 januari 2022. Elke twee weken komen we via zoom bij elkaar. De sessies duren 1-1.5 uur.

Kan ik ook privé sessies krijgen?

Jazeker, als je in het programma nog persoonlijker en dieper wilt ingaan op jouw behoeften en wensen kun je gaan voor het VIP Pakket. Je hebt een persoonlijk traject met 5 sessies met Melanie online (en 1 x offline). Je hebt dan ook toegang tot 1 x per week voicenote contact mocht je vragen tussendoor hebben.

Haal ik de investering er wel uit?

Ik begrijp dat je het spannend vindt om te investeren in jezelf.  Mijn ervaring is dat een investering in jezelf een teken is dat je jezelf echt serieus neemt. En energie volgt intentie, dus dat je dan committed naar jezelf bent om nu echt de verandering in jezelf te laten ontvouwen. Hoe meer tijd je aan jezelf besteed hoe meer transformatie en heling je kan verwachten.

Op hoeveel tijd dien ik in te rekenen voor het volgen van het programma?

Zoals bovenstaand aangegeven, hoe meer tijd je besteed aan jezelf, hoe groter de transformatie en heling. De modules duren ongeveer 2-2.5 uur per twee weken. Dus gemiddeld 1-1.5 uur per week als je de sessies 1x zou volgen.

Hoe weet ik dat het programma echt voor mij is?

Als je bent geïnteresseerd bent in het programma, dan vul je eerst een intake formulier in. Als jouw hulpvraag match, dan nodig ik je uit voor een persoonlijke intake. Ik wil graag mijn kwaliteit waarborgen, dus werk ik alleen met een kleine groep vrouwen waarvan ik zeker weet dat ik ze kan helpen. Op basis van het vrijblijvende gesprek onderzoeken we samen of er tussen ons een match is. 

melaniefinal-3