One Day Retreat Ground & Sound
Herfst editie

Voel hoe het is om in contact te zijn met je lichaam

-wordt verplaatst, nieuwe datum volgt-

15 november 2020
10.00-17.00 uur

Moon's Farm Noordwijk

Het leven raast soms aan jou voorbij. Je gaat maar door en vooral als sensitieve vrouw komt er veel bij je binnen, geef je veel en wil je alles goed doen. Je bent een kei in alle ballen in de lucht houden en er voor iedereen te zijn. Doordat je zo openstaat, kan je je overprikkeld voelen en in je hoofd gaan zitten. Je voelt je regelmatig onrustig. Je hoofd neemt je over waardoor je niet altijd meer bewust bent van je lichaam en dus van jouw behoeften en verlangens. Je verlangt dan ook echt naar tijd voor jezelf, om te vertragen, te ontspannen en met aandacht bij jezelf te zijn.

Hoe fijn zal het zijn om

Een dag volledig in rust door te brengen met jezelf

Rust in je hoofd én lichaam te vinden

 De fluistering van jouw lichaam te horen

Echt te kunnen ontspannen in het moment

Jouw energie vrij te laten stromen

Tot inzichten te komen wat je wenst voor jezelf

The Body Knows

Vaak zitten we zo in ons hoofd, dat we niet bewust zijn dat we ons lichaam niet (meer) voelen. Terwijl ons lichaam zoveel voor ons doet, elke dag weer en alle wijsheid in pacht heeft. Ons hoofd is heel snel en gaat vaak veel sneller dan ons lichaam kan bijhouden. Veelal hebben we in ons hoofd al bedacht wat goed voor ons is, de oplossing uitgewerkt, of denken we dat we een bepaalde situatie al hebben verwerkt. Ons hoofd (ego) schreeuwt en ons lichaam fluistert. Alleen horen we deze fluistering vaak niet. Het lichaam is heel intelligent, hier zit al onze wijsheid verenigd; het weet wat goed voor ons is.

Als we naar ons lichaam zouden luisteren, zouden we niet overprikkeld, overspannen of van ons pad kunnen raken. Ons lichaam weet precies wanneer het tijd is voor rust, wanneer het moet opladen of waar onze grens ligt. Door hier met aandacht bij te zijn en door te durven voelen en te leren luisteren naar onze emoties, grenzen en spanning worden we bewust van ons onderbewustzijn. Door hier met aandacht bij te zijn, kan de energie rondom deze opgeslagen emoties worden losgelaten, zodat ons lichaam wordt bevrijd. Een herinnering zonder de emotionele lading heet wijsheid, onze ‘body wisdom’. Wanneer we in verbinding gaan met deze body wisdom komen we thuis in ons lijf, waardoor we het leven kunnen creëren wat we willen, onze potentie kan ontluiken en kunnen leven vanuit ons ware zelf.

Body Wisdom

Alles wat we ervaren, ervaren we ook in ons lichaam. Niet alleen mentaal ervaren we bijvoorbeeld spanning, vermoeidheid, liefde en dankbaarheid, het is ook iets wat we fysiek in ons lichaam voelen. Ook liggen onverwerkte emoties in ons lichaam opgeslagen. Vaak is dit onbewust of zijn het heel subtiele signalen. Het ongemak wat we ervaren drukken we veelal weg; we zoeken afleiding op onze telefoon, via veel werken, sociale afspraken of zelfs door pijnstillers.

Ons lichaam weet altijd wat het beste voor ons is, wat onze grens is en wanneer we van ons pad afwijken. Alleen gaan we daar vaak aan voorbij in het dagelijks volle leven. We willen we van alles en verwachten we dan ook zoveel van onszelf. We willen het ongemak niet voelen, we willen gewoon happy en in balans zijn. Totdat ons lichaam ‘nee’ voor ons gaat zeggen. Ons lichaam geeft exact aan wanneer we leven op een manier die niet kloppend voor ons is. We raken overprikkeld, drijven steeds verder van onszelf (en pad) vandaan en krijgen allerlei kwalen. We realiseren ons vaak niet dat door jarenlang te denken, voelen en doen op een bepaalde manier dit uiteindelijk triggers kunnen zijn voor burn-out of (auto-immuun) ziektes. Door te vertragen, verstillen en voelen zullen de communicatielijnen met ons lichaam open gaan, zodat we echt kunnen horen wat het wil zeggen en kunnen intappen op al zijn wijsheid.

Melt's visie

Uit eigen ervaring weet ik dat het lichaam alle signalen aangeeft, alleen heb ik deze vaak niet gehoord of er voor gekozen deze te negeren in het verleden. Na een emotionele gebeurtenis in mijn leven heb ik een wake-up call gehad. Hierna heb ik er voor gekozen mijn leven om te gooien en het contact met mijn lichaam gezocht en hersteld.

Mijn persoonlijke ervaring (opleidingen en kennis) heb ik samengebracht in Melt. Melt gelooft dan ook door met zachtheid contact te maken met ons lichaamsbewustzijn en te (leren) luisteren naar ons lichaam; 

  • we weer echt kunnen ontspannen en ons lichaam kunnen voelen (fysieke lichaam),
  • om vervolgens onze emoties in ons onderbewustzijn vrij te maken, zodat de energie vrij kan gaan stromen (emotionele/mentale lichaam),
  • met deze vrijgekomen energie activeren we ons zelfhelend vermogen en verhogen we onze energie frequentie om een nieuw leven te creëren vanuit onze diepste kern (energetische/spirituele lichaam)

Het retreat

Tijdens deze one day retreat ga je in alle rust je verbinden met je lichaam. Op de unieke locatie, bij Moon’s Farm, kan je even alles loslaten en jezelf in zachtheid ontmoeten.

Wij beginnen de dag met volledig ontstressen, we gaan vertragen en aanwezig zijn in het huidige moment. We zullen diverse zachte vormen van (yin) yoga, ademhalingsoefeningen, stilte wandeling en diepe meditatie doen om je uit je hoofd te halen en te zakken in je lichaam.

Vervolgens staat er een heerlijke biologische en gezonde lunch op je te wachten. De ingrediënten van de versbereide lunch komen uit de kruidentuin van Moon’s Farm, het kloppende hart van de locatie.

We vervolgen de dag met een helende energetische sound healing van Marja. Tijdens de sound healing maakt Marja gebruik van niet-alledaagse instrumenten zoals sjamanendrum, klankschalen, ratels en gong, welke zij afstemt op jouw eigen energetische trilling. De klanken trillen tot op cel niveau van jouw lichaam. Het lichaam bestaat voor het merendeel uit water, waardoor het een perfecte geleider is voor geluidstrillingen. Jouw lichaam trilt mee op de klanken, zodat de energie weer gaat stromen, emoties de ruimte krijgen en eventuele blokkades worden doorbroken. Tevens zorgen de diepe klanken dat je kan gronden en hiermee dus in jouw lichaam komt.

We sluiten het retreat af met een nieuwe maan intentie ritueel rondom de gezellige openhaard. 

De gehele dag is er op gericht dat je een liefdevolle onderzoekingsreis door je lichaam maakt, dat je gaat gronden en je kan horen wat je lichaam je wilt vertellen, zodat je tot inzichten gaat komen die je kan inzetten in je dagelijks leven. 

De locatie

Het retreat vindt plaats bij Moon’s Farm. Een magische plek waar je kunt baden in het groen, omringt door kruiden, wilde bloemen, bomen en vogels. Een prachtige oase gelegen tussen de bloemenvelden, dichtbij de bossen, duinen en zee van Noordwijk. Deze ontspannen omgeving zal je ondersteunen om op onderzoek te gaan naar de verbinding met je lichaam, jezelf en de natuur. De energie van deze plek nodigt uit waar mensen kunnen ontspannen, groeien en ontwikkelen. Waar ruimte is voor verdieping, maar ook voor plezier en nieuwe ontmoetingen.

"Het lichaam is ons kompas in het leven; het wijst ons de weg en geeft signalen hoe het werkelijk met ons gaat.
Als we in ons lichaam kunnen zijn, zijn we thuis,
ons lichaam ís ons thuis".

Wat kun je allemaal verwachten tijdens deze dag voor jezelf?

 

Yin yoga

Stilte wandeling

Ademhalingsoefeningen

Diepe ontspanning & meditatie

Sound healing & energiewerk

Nieuwe maan intenties

Gezonde en biologische lunch, snacks & thee

Een verrassing

Na afloop van deze one day retreat:

 

Heb je ervaren wat waardevolle me-time met je doet

Heb je mogen horen en voelen welke signalen je lichaam je geeft (én inzichten hoe je dit de ruimte geeft in het dagelijks leven)

Voel je je diep ontspannen

Ben je opgeladen met nieuwe energie

Zul je heerlijk slapen

Kind Words

Waar en wanneer

One day Ground & Sound

Zondag 15 november 2020
10.00-17.00 uur

I.v.m. de corona maatregelen zal het retreat worden verplaatst. Een nieuwe datum volgt.

Je bent vanaf 10.00 uur welkom. Bij aankomst staat er een drankje en wat lekkers voor je klaar.

Leeweg 14, Noordwijk

Tickets

Early bird t/m 4 november: €125

Regulier ticket: €139

Inclusief gezonde en biologische lunch, snacks, onbeperkt water en thee

Tickets bestellen via onderstaande links

Andere informatie

Het retreat is corona-proof. Tijdens de dag zullen de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. Breng dan ook graag jouw eigen yoga matje mee. Mocht je deze niet hebben, laat het dan even weten.
De yoga is voor iedereen toegankelijk en voor elk niveau.

Een impressie van de vorige One Day retreats

Team

Melanie

Yoga

Melanie is een gecertificeerde yoga teacher en adem coach (in opleiding). Door de jaren heeft zij zich verdiept in Westerse en Oosterse filosofie op het gebied van yoga, ademen, healing en energiewerk. Gebaseerd op haar eigen ervaring, gelooft Melanie dat ontspanning en contact maken met het lichaam de weg is naar heling en te leven vanuit onze diepe kern en echte zijn. Haar lesstijl is een combinatie van zachte (yin) yoga, tai chi, restorative en yoga nidra aangevuld met ademen, voelen en energiewerk. Tijdens haar lessen neemt ze mensen graag mee op een liefdevolle reis door het lichaam om hiermee vanuit zachtheid te verbinden.

“Na meer dan 10 jaar in de corporate wereld (hard) te hebben gewerkt en op de automatische piloot te hebben geleefd, heb ik na een emotionele gebeurtenis in mijn leven en burn-out een wake-up call gehad. Ik besloot het roer om te gooien en begon mijn transformatie/spirituele ontdekkingsreis. Het contact met mijn lichaam was er niet en daarmee ook niet met mijn eigen ik. Jarenlang deed ik van alles tijdens de reis op zoek naar mijzelf en mijn bestemming. Van reizen naar een ashram in India tot aan het volgen van allerlei retreats, coachings, opleidingen en healings. Totdat ik ontdekte dat er maar één plek was waar ik mij thuis kon voelen en dat was: in mijn lichaam. Ik werd mij bewust van mijn lichaam en leerde om stil te worden, de fluistering te horen en te landen in mijn lijf. Om vervolgens mijn eigen pad te gaan volgen, mijn echte ik te ontdekken en mijn purpose te leven. Mijn ervaringsreis met body wisdom als uitgangspunt, deel ik dan ook met veel liefde en geef ik graag door aan andere sensitieve vrouwen. “

Marja

Klank healer

Marja Pullens van Boom & Stroom is klankhealer, grondingsexpert en energetisch therapeut. Tijdens haar klanksessies past zij healing en haar instrumenten intuïtief toe. De klanken en trillingen van de instrumenten die zij gebruikt zijn energie en komen in iemands energiesysteem terecht waar ze hun effect mogen ontvouwen. Dit kan reinigend, ontspannend, ondersteunend, helend of een combinatie zijn.