fbpx

One Day Breathe & Retreat

Maak contact met een diepere laag in jezelf

~ uitverkocht ~

24 juli 2021
10.00-17.00 uur

Moon's Farm Noordwijk

Je bent bezig met je bewustwordingsreis. Steeds vaker doe je dingen op het gebied van persoonlijke groei en spiritualiteit. Je bent goed op weg. Je hebt vele boeken gelezen, maar het is nog niet helemaal geïntegreerd in je gevoel. Je merkt dat je hoofd toch nog bepaald hoe je leeft. Vooral als het behoorlijk druk is, neemt je hoofd het vaak over en schiet je in oude niet-dienende patronen. Je staat dan minder in contact met jouw lichaam en dus met jezelf. In 2021 wil je het anders doen. In 2021 wil je er voor jezelf zijn en je verlangen volgen om meer te leven vanuit jouw waarheid, jouw kern. Je vraagt je alleen af hoe je daar komt. 

Wat als ik je vertel dat de sleutel in jouw lichaam ligt? 

 

_MG_6724 PS 1x1 72dpi

Hoe fijn is het om een hele dag de diepte in te gaan met jezelf

 Een dag volledig voor jezelf, om uit het gehaaste leven te stappen, om te kunnen vertragen en te voelen. Zodat je de fluistering van jouw lichaam kan horen. Dat je hoort wat jouw lichaam te zeggen heeft over hoe je er (beter) voor jezelf kunt zijn en zorgen.

 

Waardoor je de regie over jezelf kan nemen en

> jouw energie vrijer kan stromen

> jouw hart verder opent

> je meer in contact komt met jouw intuïtie

> je tot inzichten komt wat je wenst voor jezelf in 2021

The Body Knows

Vaak zitten we zo in ons hoofd, dat we niet bewust zijn dat we ons lichaam niet (meer) voelen. Terwijl ons lichaam zoveel voor ons doet, elke dag weer en alle wijsheid in pacht heeft. Ons hoofd is heel snel en gaat vaak veel sneller dan ons lichaam kan bijhouden. Veelal hebben we in ons hoofd al bedacht wat goed voor ons is, de oplossing uitgewerkt, of denken we dat we een bepaalde situatie al hebben verwerkt. Ons hoofd (ego) schreeuwt en ons lichaam fluistert. Alleen horen we deze fluistering vaak niet. Het lichaam is heel intelligent, hier zit al onze wijsheid verenigd; het weet wat goed voor ons is.

Als we naar ons lichaam zouden luisteren, zouden we niet overprikkeld, overspannen of van ons pad kunnen raken. Ons lichaam weet precies wanneer het tijd is voor rust, wanneer het moet opladen of waar onze grens ligt. Door hier met aandacht bij te zijn en door te durven voelen en te leren luisteren naar onze emoties, grenzen en spanning worden we bewust van ons onderbewustzijn. Door hier met aandacht bij te zijn, kan de energie rondom deze opgeslagen emoties worden losgelaten, zodat ons lichaam wordt bevrijd. Een herinnering zonder de emotionele lading heet wijsheid, onze ‘body wisdom’. Wanneer we in verbinding gaan met deze body wisdom komen we thuis in ons lijf, waardoor we het leven kunnen creëren wat we willen, onze potentie kan ontluiken en kunnen leven vanuit ons ware zelf.

Body Wisdom

Alles wat we ervaren, ervaren we ook in ons lichaam. Niet alleen mentaal ervaren we bijvoorbeeld spanning, vermoeidheid, liefde en dankbaarheid, het is ook iets wat we fysiek in ons lichaam voelen. Ook liggen onverwerkte emoties in ons lichaam opgeslagen. Vaak is dit onbewust of zijn het heel subtiele signalen. Het ongemak wat we ervaren drukken we veelal weg; we zoeken afleiding op onze telefoon, via veel werken, sociale afspraken of zelfs door pijnstillers.

Ons lichaam weet altijd wat het beste voor ons is, wat onze grens is en wanneer we van ons pad afwijken. Alleen gaan we daar vaak aan voorbij in het dagelijks volle leven. We willen we van alles en verwachten we dan ook zoveel van onszelf. We willen het ongemak niet voelen, we willen gewoon happy en in balans zijn. Totdat ons lichaam ‘nee’ voor ons gaat zeggen. Ons lichaam geeft exact aan wanneer we leven op een manier die niet kloppend voor ons is. We raken overprikkeld, drijven steeds verder van onszelf (en pad) vandaan en krijgen allerlei kwalen. We realiseren ons vaak niet dat door jarenlang te denken, voelen en doen op een bepaalde manier dit uiteindelijk triggers kunnen zijn voor burn-out of (auto-immuun) ziektes. Door te vertragen, verstillen en voelen zullen de communicatielijnen met ons lichaam open gaan, zodat we echt kunnen horen wat het wil zeggen en kunnen intappen op al zijn wijsheid.

Melt's visie

Uit eigen ervaring weet ik dat het lichaam alle signalen aangeeft, alleen heb ik deze vaak niet gehoord of er voor gekozen deze te negeren in het verleden. Na een emotionele gebeurtenis in mijn leven heb ik een wake-up call gehad. Hierna heb ik er voor gekozen mijn leven om te gooien en het contact met mijn lichaam gezocht en hersteld.

Mijn persoonlijke ervaring (opleidingen en kennis) heb ik samengebracht in Melt. Melt gelooft dan ook door met zachtheid contact te maken met ons lichaamsbewustzijn en te (leren) luisteren naar ons lichaam; 

  • we weer echt kunnen ontspannen en ons lichaam kunnen voelen (fysieke lichaam),
  • om vervolgens onze emoties in ons onderbewustzijn vrij te maken, zodat de energie vrij kan gaan stromen (emotionele/mentale lichaam),
  • met deze vrijgekomen energie activeren we ons zelfhelend vermogen en verhogen we onze energie frequentie om een nieuw leven te creëren vanuit onze diepste kern (energetische/spirituele lichaam).

Het retreat

Tijdens de One Day Breathe & Retreat ga je in alle rust contact maken met een diepere laag in jezelf door middel van je adem. Je gaat ervaren wat de kracht van de adem is. Jouw adem staat als metafoor voor hoe je leeft. Als je niet voluit ademt en je emoties dempt, beperk je ook het leven in jou. Door in een ontspannen en stille staat te zijn, kan je horen wat jouw lichaam je wilt vertellen, opent jouw hart zich voor jouw verlangens en voel je jouw levensenergie stromen.

Wij beginnen de dag met vertragen, zodat we volledig kunnen gaan ontstressen. Naast de adem ga je ook met zachte yoga en meditatie een liefdevolle reis door jouw lichaam maken, jouw kompas in het leven en de katalysator van jouw verdere groei. Ook leer je hoe jouw adem omlaag kan brengen, naar je buik, om structureel vrijuit te kunnen ademen (en dus te leven).

Tussendoor staat er een heerlijke biologische en gezonde lunch op je te wachten die met veel liefde en passie wordt bereid door Caroline van Culicaatje. De ingrediënten van de versbereide lunch, thee en snacks komen uit de kruidentuin van Moon’s Farm, het kloppende hart van de locatie.

We vervolgen de dag met een ademcirkel onder de liefdevolle begeleiding van ademcoach Ademloes. Via de verbonden ademhalingstechniek ontspan je volledig, laat je beperkende overtuigingen los, gaat jouw energie stromen en kan het jou in een staat van bewustzijn brengen die je wellicht nog nooit eerder hebt ervaren. Een bewustzijn om in zachtheid weer een stap te maken in jouw ontwikkeling, om met meer levensenergie en in diepere verbinding met jezelf te leven.

Na de ademcirkel nemen we de tijd om weer rustig te landen en sluiten we de dag af. Om vervolgens in contact met jouw lichaam, een opener hart en in verbinding met je intuïtie naar huis te gaan. 

De locatie

Het retreat vindt plaats bij Moon’s Farm. Een magische plek waar je kunt baden in het groen, omringt door kruiden, wilde bloemen, bomen en vogels. Een prachtige oase gelegen tussen de bloemenvelden, dichtbij de bossen, duinen en zee van Noordwijk. Deze ontspannen omgeving zal je ondersteunen om op onderzoek te gaan naar de verbinding met je lichaam, jezelf en de natuur. De energie van deze plek nodigt uit waar mensen kunnen ontspannen, groeien en ontwikkelen. Waar ruimte is voor verdieping, maar ook voor plezier en nieuwe ontmoetingen.

"Het lichaam is ons kompas in het leven; het wijst ons de weg en geeft signalen hoe het werkelijk met ons gaat.
Als we in ons lichaam kunnen zijn, zijn we thuis,
ons lichaam ís ons thuis".

Wat kun je allemaal verwachten tijdens deze dag voor jezelf?

 

Yin Yoga

Energiewerk

Adem verbetering

Diepe ontspanning & meditatie

Verbonden ademcirkel onder begeleiding van ademcoach Ademloes

Gezonde en biologische lunch, snacks & thee van Culicaatje

Een verrassing

Na afloop van deze one day retreat:

Heb je een diepere laag in jezelf aangeraakt

Ben je aanwezig in je lichaam en adem je vrijer en voller

Stroomt jouw levensenergie en ben je meer verbonden met jouw verlangens

Heb je geleerd hoe je structureel vrijuit kan ademen voor meer innerlijke rust, ontspanning, gezondheid en energie in je leven

Heb je mogen horen en voelen welke signalen je lichaam je geeft én inzichten hoe je dit de ruimte geeft in het dagelijks leven

 

Kind Words

Waar en wanneer

One Day Breathe & Retreat

Zaterdag 24 juli 2021
10.00-17.00 uur

Je bent vanaf 10.00 uur welkom. Bij aankomst staat er een drankje en wat lekkers voor je klaar.

Leeweg 14, Noordwijk

Tickets

Early bird t/m 13 juni 2021: €125

Regulier ticket: €139

~ uitverkocht ~

Inclusief gezonde en biologische lunch, snacks, onbeperkt water en thee

Tickets bestellen via onderstaande links

Andere informatie

Tijdens de dag zullen de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd (zoals de 1.5 meter afstand). Breng dan ook graag jouw eigen yoga matje mee. Mocht je deze niet hebben, laat het dan even weten.
De yoga is voor iedereen toegankelijk en voor elk niveau.

Een impressie van de vorige One Day retreats

Team

Melanie

Host, yoga

Melanie is een gecertificeerde yoga teacher en adem coach (in opleiding). Door de jaren heeft zij zich verdiept in Westerse en Oosterse filosofie op het gebied van yoga, ademen, healing en energiewerk. Gebaseerd op haar eigen ervaring, gelooft Melanie dat ontspanning en contact maken met het lichaam de weg is naar heling en te leven vanuit onze diepe kern en echte zijn. Haar lesstijl is een combinatie van zachte (yin) yoga, tai chi, restorative en yoga nidra aangevuld met ademen, voelen en energiewerk. Tijdens haar lessen neemt ze mensen graag mee op een liefdevolle reis door het lichaam om hiermee vanuit zachtheid te verbinden.

“Na meer dan 10 jaar in de corporate wereld (hard) te hebben gewerkt en op de automatische piloot te hebben geleefd, heb ik na een emotionele gebeurtenis in mijn leven en burn-out een wake-up call gehad. Ik besloot het roer om te gooien en begon mijn transformatie/spirituele ontdekkingsreis. Het contact met mijn lichaam was er niet en daarmee ook niet met mijn eigen ik. Jarenlang deed ik van alles tijdens de reis op zoek naar mijzelf en mijn bestemming. Van reizen naar een ashram in India tot aan het volgen van allerlei retreats, coachings, opleidingen en healings. Totdat ik ontdekte dat er maar één plek was waar ik mij thuis kon voelen en dat was: in mijn lichaam. Ik werd mij bewust van mijn lichaam en leerde om stil te worden, de fluistering te horen en te landen in mijn lijf. Om vervolgens mijn eigen pad te gaan volgen, mijn echte ik te ontdekken en mijn purpose te leven. Mijn ervaringsreis met body wisdom als uitgangspunt, deel ik dan ook met veel liefde en geef ik graag door aan andere sensitieve vrouwen. “

Marloes - AdemLoes

Ademcoach

Ademloes is opgericht door Marloes Hovestad. Als ademcoach gebruikt zij de adem en zelfonderzoek als tools om body, mind en soul beter in balans te brengen. Op een heldere, liefdevolle en krachtige manier helpt zij te herinneren wie en wat jij bent voorbij onze beperkende overtuigingen, trauma’s en verhalen.

Caroline - Culicaatje

Soul food

Een moment voor jezelf, tijdens een dag, weekend of week met anderen, om de connectie met jezelf weer te voelen. Caroline levert met haar gezonde maaltijden en zoetigheden graag een bijdrage aan momenten van zelfontwikkeling tijdens yogaretreats. Ze vindt het heerlijk om met verse en seizoensgebonden producten voor een groep mensen te koken en geniet ervan om gesprekken te horen ontstaan aan tafel. Naast dat zij dolgraag voor een groep mensen kookt, verzorgt ze ook workshops om haar kennis met koken en recepten te delen tijdens retreats. Dieetwensen of allergieën worden per groep volledig afgestemd en zo zijn vegan, gluten- of lactosevrij eten geen enkel probleem. Zoals Caroline zelf zegt: "eten brengt mensen samen"In English

One Day Breathe & Retreat

Connect to your deeper self & set your 2021 intentions

~ sold out ~

July 24th 2021
10.00-17.00 h

Moon's Farm Noordwijk

You have started your inner journey. More and more you are exploring the field of personal growth and spirituality. You are reading all sorts of books in this area, however you have the feeling it is not integrated into your system yet. You noticed that your mind still determines how you live. Especially when things get crazy busy, your head takes it over and you are acting in old ways and patterns. You are less in contact with your body and therefore with yourself. You decided you want to do things differently in 2021. You like to take care of yourself, follow your wishes and desires to live more in line with your truth and your true self. You are just wondering how to get there.

What if I told you that the key lies within your body?

_MG_6724 PS 1x1 72dpi

How great would it to have

A day fully for yourself, to step out of everyday busy life, to slow down and to feel. To feel so you can hear what your body is telling you. To hear what your body has to say how you can take (better) care of yourself.

Hence you would be able to take control of your own life and

> let your energy flow freely

> open your heart further

> become more in touch with your intuition

> come to insights to what you wish for yourself in 2021

The Body Knows

Very often we live inside of our heads and we are not aware of our body (anymore). While our body does so much for us every day along with all the wisdom it holds. Our head is super fast and goes much faster than our bodies can keep up with. A lot of times we have all figured it out in our heads, thought of the solution or think that we have already processed and got over a certain situation. Our head (ego) shouts while our body whispers. The thing is, most of the time we do not hear this whispering. The body is so intelligent, all our wisdom is kept here; it knows what is good for us.

If we would listen to our body, we would not deal with continuous sensory overload, burn-out or get lost on our path of life. Our body knows exactly when it is time to rest, when it needs to be recharged or feel its limits. When we dare to feel and learn to listen to our emotions, limits and tension stored in the body, we become conscious of our unconscious self. By taking care of this state, we can release the energy of these stored emotions to liberate our body. A memory without the emotional charge is called wisdom, our body wisdom. When we connect to our body wisdom we are home in our bodies and can create the life that we want, living our true potential and our authentic self.

Body Wisdom

Everything we experience, we experience in the body. Not only mentally we experience for example tension, tiredness, love and gratitude, it is also something we feel in our physical body. Also unprocessed emotions are stored within the body, mostly unconscious or at a very subtle level. We are pushing away any uncomfortable feelings and distract ourselves while being on our phone, working a lot, keeping up our social lives or even take painkillers.

Our body always knows what is best for us, what our limit is and when we wander off our path. However in our busy full lives we are not always aware of this. We want it all and expect a lot from ourselves. We do not want to the feel the discomfort, we just want to be happy and balanced. Until the body says ‘no’ for us. Our body tells exactly when we live in a way that is not right for us. By doing so our sensory get overloaded, we drift further away from our path (and ourselves) and get all sort of ailments. By thinking, feeling and acting in the same way for years it could produce a cascade effect that might tigger for (autoimmune) diseases or burn-outs. By slowing down, finding stillness and opening the lines of communication with our bodies, we can hear our body’s voice and tap into its infinite wisdom.

Melt's visie

Through my own experience I know that the body gives all sort of signals, I just did not hear or chose not to hear these in the past. After an emotional event in my life, I got a wake-up call. After this I made the choice to change my life and I restored the connection with my body.

My personal experience (trainings and knowledge) I collected into Melt. Melt believes that by making the connection with our body awareness in softness and (learn) to listen to our bodies;

  • we can truly relax and sink into our body (physical body),
  • and therefore we can unblock our unconscious emotions and liberate the body (emotional/mental body),
  • with this freed up energy we activate our self-healing power to raise our energy frequency to create a new life and live our natural state of being (energetic/spiritual body).

The retreat

During the One Day Breathe & Retreat you will connect to a deeper layer within yourself through your breath. You will experience the power of the breath. Your breath is a metaphor of how you live. If you don’t breathe fully and suppress your emotions, you limit the life inside of you. By being in a relaxed and silent state, you can hear what your body wants to tell you, your heart will open for your desires and you feel your life force energy flowing.

We will start the day by relaxing and just be in the present moment. Next to your breathe you will make a journey through your body with gentle yoga and meditation. Experiencing that your body is your compass in life and the catalyst of your further growth. You will also learn how to bring your breath lower in the body, to your belly, to organically breathe more free (and thus live more freely).

In the middle of the day a delicious healthy and organic lunch will be waiting for you prepared with love and passion by Caroline from Culicaatje. The ingredients are all fresh and the herbs are directly from the herbal garden of Moon’s Farm, the heart of the location.

We will continue the day with a conscious breathing circle under the loving guidance of breathwork coach Ademloes. Through the circular breathing technique you will relax completely, let go of limited beliefs, free up energy and come into a state of awareness you have probably never experienced before. An awareness to help you take a next step in your growth, to feel alive and to live a true-to-self-life.

After the breathing circle we will take the time to come back and to ground. You will be more in touch with your body, your heart is opener and your intuition is switched on. From here you can start 2021 with a clean slate. We will therefore close the retreat with a New Year ritual while being at around the cosy fireplace. You will tune into your wishes and desires and anchor these with your deep intentions for 2021.

The location

The retreats takes place at Moon’s Farm. A magical place where you can bathe yourself in green, while being surrounded by herbs, wild flowers, trees and birds. A beautiful oasis between the flower fields, near to the forest, dunes and sea of Noordwijk. This relaxing surrounding will support you to restore the connect with your body, yourself and nature. The energy of this place really invites people to relax, grow and develop. There is room for deepening, but also for fun and new encounters.

"The body is our compass in life; it guides us the way and it gives signals how we are really doing. If we can be present in the body, we are home, the body is our home".

What to expect during this one day retreat?

Yin Yoga

Energywork

Conscious breathing tools for daily life

Deep relaxation and meditation

Circular breathing circle under guidance of breathwork coach Ademloes

Healthy and biological lunch, snacks & tea

A surprise  

After this one day retreat:

You have touched upon a deeper layer within yourself

You are grounded and present in your body and you breathe deeper and fuller

Your lifeforce energy flows and you are more connected to yourself and your desires

You have learned how you can consciously breathe in a way to provide you with more inner peace, relaxation, health and new energy in your life.

You have heard and felt which signals your body gives to you ánd how to give this space in your daily life

Kind Words

Where and when

One Day Breathe & Retreat
Summer Edition

Saturday July 24th 2021
10.00-17.00 h

You are welcome from 10.00h. At arrival there will be a nice hot drink and snack awaiting for you

Leeweg 14, Noordwijk

Tickets

Early bird until June 13th: €125

Regular ticket: €139

~ sold out ~

Including healthy and biological lunch, snacks, water & herbal tea (from the herbal garden)

Tickets via the below link

Other information

Tijdens de dag zullen de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd (zoals de 1.5 meter afstand). Breng dan ook graag jouw eigen yoga matje mee. Mocht je deze niet hebben, laat het dan even weten.
De yoga is voor iedereen toegankelijk en voor elk niveau.

An impression of the previous One Day retreats

Team

Melanie

Host, yoga

Melanie is a certified yoga teacher (and breathwork coach in training). Throughout the years she deepened herself in Western and Eastern philosophy in the area of yoga, breathwork, reiki and energywork. Based on her own experience, Melanie believes that relaxation and being aware of the body is the path towards healing and to live in deep connection to one's authentic self.

Her teaching style is a combination of gentle yin, tai chi, restorative and yoga nidra complemented with breathwork, sensing and energywork. During her teachings she loves to guide people in softness on a journey through their body.

Marloes - AdemLoes

Breathwork coach

Marloes Hovestad is the founder of Ademloes. As breathwork coach she uses the breath and self-enquiry as tools to balance the body, mind and soul. In a clear and powerful way she helps you to remember who and what you are beyond your limited beliefs, trauma's and stories.

Caroline, Culicaatje

Soul food

Een moment voor jezelf, tijdens een dag, weekend of week met anderen, om de connectie met jezelf weer te voelen. Caroline levert met haar gezonde maaltijden en zoetigheden graag een bijdrage aan momenten van zelfontwikkeling tijdens yogaretreats. Ze vindt het heerlijk om met verse en seizoensgebonden producten voor een groep mensen te koken en geniet ervan om gesprekken te horen ontstaan aan tafel. Naast dat zij dolgraag voor een groep mensen kookt, verzorgt ze ook workshops om haar kennis met koken en recepten te delen tijdens retreats. Dieetwensen of allergieën worden per groep volledig afgestemd en zo zijn vegan, gluten- of lactosevrij eten geen enkel probleem. Zoals Caroline zelf zegt: "eten brengt mensen samen"