fbpx

Welkom bij

Woman Within

A transformational retreat to embrace your feminine essence

23 - 29 Oktober 2021

Ibiza

Ben je eraan toe om jezelf in zachtheid te ontmoeten en ontvangen?

Op een plek midden in de natuur waar je tot rust kan komen en opladen?

Voel je het verlangen om echt helemaal oké te zijn met wie je bent als vrouw?

Om vrij te kunnen zijn in jezelf?

Je verbinden met jouw vrouwelijkheid, lichaam, hart en behoeften?

Wil je je herinneren wie jij in de essentie bent? 

Wat als ik je vertel dat je dit allemaal kan ervaren tijdens dit transformerende retreat op magisch Ibiza…

VERTEL ME MEER!

Ontvang voor jezelf

Voel je welkom op dit voedende, verbindende en transformerende retreat. Een retreat waar je een innerlijke reis gaat maken om je (vrouwen) lichaam in zachtheid te ontmoeten en opnieuw te leren kennen. Dat je weer gaat voelen: voelen wat je lijf je wilt zeggen, voelen wat jouw behoeften zijn, voelen wat jij nodig hebt, voelen waar jij uiting aan wilt geven, voelen wie jij bent als vrouw.

Je weet dat het nu tijd is om er echt voor jezelf te zijn, jezelf toe te staan om te mogen ontvangen. Te ontvangen voor jezelf, om je weer vol te voelen, zodat jij als vrouw kan gaan bloeien en staan. Je gaat ervaren hoe het is om van binnenuit te leven; al jouw zintuigen openzetten om de connectie met jouw lichaam te omarmen en jouw hart te openen.

Het holistische programma bestaat uit vijf elementen. Hierdoor ga je:

Wat houdt het retreat in?

Laagje voor laagje ga je jezelf openen en doorvoelen wat jou tegenhoudt om volledig vrij te kunnen zijn in jezelf. We sporen samen op of dit nu een blokkade, angst of gebrek aan (zelf)vertrouwen is. Het hart biedt je de mogelijkheid om vreugde te ervaren en de buik geeft jou je basis, dit is je fundament. Als je in je bekken kan zijn, ben je geankerd in jezelf en voel je je eigen kracht.

Door de beweging te maken naar het bekken- de baarmoeder – zal de vrouwenenergie en creatiekracht ontwaken in jou. En door vertrouwd te raken met de vrouwelijke kant in jezelf, open je je voor je diepste inspiratie en maak je contact met jouw hart(sverlangen).

De relatie met jezelf, jouw inner beauty, zal daarmee verdiepen en worden versterkt. Na het retreat zal je je lichter, zelfverzekerder en vrijer voelen, zodat je gaat leven en stralen van binnenuit en jouw potentie omarmt.

Voor wie?

Voor de gevoelige en bewuste vrouw die klaar is om vanuit haar vrouwelijke essentie te gaan leven. Wie zichzelf kiest. De vrouw die haar lichaam wilt omarmen en in haar vrouwelijke energie wilt stappen.

Voor de gevoelige en bewuste vrouw die zichzelf complete rust gunt en haar behoeften wilt eren. Zij wilt tijd voor zichzelf om wat er in haar borrelt geboren te laten worden.

Voor de gevoelige en bewuste vrouw die haar hart wilt openzetten, (weer) wilt voelen en er in zachtheid voor zichzelf wilt zijn. De vrouw die zich toestaat om te zijn wie zij van binnen is.

Voor de gevoelige en bewuste vrouw die weet dat zij niet haar gewicht, haar partner of haar carrière is. Een vrouw die begrijpt of wilt begrijpen wat womanhood is, en wie er naar verlangt om van zichzelf én haar lichaam te houden, om een intieme relatie met zichzelf op te bouwen.

Voor de gevoelige en bewuste vrouw die zichzelf toestemming wilt geven om te stralen van binnen uit en haar gevoeligheid, kwetsbaarheid en wild side er allemaal kan laten zijn.

Voor de gevoelige en bewuste vrouw die wilt connecten met de divine feminine en haar innerlijke kracht, wijsheid en potentie wakker wilt schudden.

Het Retreat

Het is een retreat die een stap verder gaat, niet een typisch yoga retreat, maar een retreat waar je de transformatie in jezelf gaat wakker maken in een veilige en ontspanning omgeving. Tijdens het retreat zal er worden gewaarborgd dat je je continue veilig voelt. De kracht van vrouwelijke energie maakt dat er ruimte is om in alle veiligheid te delen en te helen met elkaar. Het is een intieme groep van maximaal 10 vrouwen. Er is daarom volledige aandacht voor jouw gevoeligheid, proces en transformatie.

Time to rest

In een wereld waar het normaal is om altijd productief te zijn en waar je continue wordt omringd door prikkels, heeft een grote impact op je welzijn. Je ervaart dat er altijd wel iets tussen jou en tijd voor jezelf komt; gebrek aan tijd, geen geld, verkeerde timing of anderen die je nodig hebben. Terwijl je zo verlangt naar complete rust.

Je realiseert je steeds meer dat dit niet houdbaar is. Je wilt stoppen om jezelf maar te blijven pushen en er meer voor jezelf zijn. Je bent hier voor een life’s work, not a season. We leven in cycli en door deze cycli te eren, eer je je vrouwenlichaam en jezelf. Het retreat vindt plaats in het Herfst seizoen, een perfecte tijd om los te laten en naar binnen te keren.

Een veilig cocon waar je je kan opladen en klaar kan maken voor de winter. Een tijd om eindelijk te kunnen opladen en je te verbinden met je hart en (vrouwen) lichaam. Hierdoor zul je je herinneren wat er in jou huist, wat er energetisch is opgeslagen in je baarmoeder en hoe je je energie weer vrij kan laten stromen, zodat je je levensenergie vergroot.  

Wat kun je verwachten?

Haal diep adem en zie jezelf aankomen bij deze magische finca in de heuvels van Ibiza waar je uitzicht hebt over de prachtige vallei.

Hier begin je jouw innerlijk reis op een prachtige plek midden in de natuur. Een heerlijk sapje staat voor je klaar bij aankomst terwijl je geniet van het uitzicht. Er is rust, complete rust, en je hoort niets anders dan de vogels fluiten, voelt de zon op je gezicht en licht briesje op je huid.

Dan pak je rustig je koffer uit en hierna loop je de heuvel op naar de dome om deel te nemen aan de openingsceremonie. Na de prachtige ceremonie wacht er een heerlijk voedend en gezond diner op je. Alles is met zorg bereid door onze privé chef Diana. Daarna ga je slapen in een typische Ibiza style kamer om de volgende dag met je reis te gaan beginnen.

De volgende ochtend word je wakker met een adembenemende zonsopkomst vanuit de vallei. Je start de dag met een ontbijtje om vervolgens naar de dome te lopen om daar deel te nemen aan de ochtend sessie. Na de sessie voel je je aangekomen in je lichaam en klaar voor de dag.

Na afloop staat er weer een lekkere smoothie op je te wachten en na een korte pauze in de zon, schuif je aan bij een heerlijke uitgebreide biologische brunch.

Na de brunch is er tijd om voor jezelf. Om te luisteren naar de eigen behoeften, eventueel jezelf terug te trekken en doen waar je zin in hebt. In deze tijd kun je ook additionele sessies boeken voor een transformerende energetische massage, reiki behandeling of soul coaching.

Aan het einde van de middag is er weer een sessie om je verder te verbinden met jezelf, lichaam en vrouwelijke essentie. Om vervolgens de dag af te sluiten met een hemels diner. Een diner afgestemd op het holistische programma en ter plekke vers bereid door onze privé chef Diana. Na het diner heb je genoeg tijd om voor jezelf om daarna in je heerlijke bed te stappen en lekker te gaan slapen.

In haar sessies werkt Melanie met drie ankers:

Your body, Your breathe, Your movement

De holistische sessies werken diep door in jouw hele systeem, dat wil zeggen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Verwacht:

Een dag kan er als volgt uit zien:

8.00       Ontbijt snack en thee 

8.30       Ochtend sessie

10.30    Smoothies/juices & sharing, Q&A, feminine energy talk

11.30     Brunch Buffet

13.30     You-time (tijd voor extra 1:1 sessies, massages, treatments etc.)

15.30     Tea time & afternoon snack

17.30     Adem cirkel

19.30     Diner

20.30     Free time & sweet dream

Verdere informatie

Wat is inbegrepen?

Wat is exclusief?

Check in/out

Prijzen

4 type kamers 

Kamer 1

Early bird t/m 31 Augustus 2021: € 1.395-,

Regulier na 31 August 2021: € 1.445-,

Kamer 2


Early bird t/m 31 Augustus 2021: € 1.545-,

Regulier na 31 August 2021: € 1.595-,

Kamer 3

Early bird t/m 31 Augustus 2021: € 1.745-,

Regulier na 31 Augustus 2021: € 1.795-,

Kamer 4

Early bird t/m 31 Augustus 2021: € 1.745 -,

Regulier na 31 Augustus 2021: € 1.795 -

Laatste eenpersoonskamer!

Je kan kiezen om in twee termijnen te betalen (aanbetaling + restbedrag) of het volledige bedrag*. 

  • Een aanbetaling van € 500-, is nodig om je plek definitief te maken**
  • Het restbedrag dient 6 weken voor aanvang van het retreat te zijn voldaan – per 11 september 2021
  • Bij betaling van de aanbetaling of volledige bedrag ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Je wordt geadviseerd om een reis-, en annuleringsverzekering af te sluiten. 

* Alle prijzen zijn inclusief btw. Als je een ondernemer (ZZP’er) bent, de prijs is exclusief btw. Vraag Melanie naar de factuur. 

** Als de aanvang van het retreat binnen 6 weken is, dan dient het volledige bedrag te worden voldaan. 

De locatie

De Chettinad Retreat finca is een parel in de heuvels van Ibiza met een uitzicht over de prachtige Sant Augusti vallei. Op een terrein van 25.000 vierkante meter is de plek volledig afgezonderd en ligt midden in de natuur. De muren van de finca zijn meer dan 400 jaar oud en gebouwd volgens de traditie van die tijd. Het hoofdhuis is een hele lichte plek met een gezamenlijk gezellige woonkamer.

De geodesic dome ligt op het hoogste punt van het terrein en kijkt uit over het Ibiza landschap en de vallei. De sessies vinden plaats in deze prachtige dome en tijdens de ochtend sessies zul je vanuit de dome de zon zien opkomen.

De kamer zijn heel comfortabel, licht en stralen een echte Ibiza vibe uit. Alle kamers hebben unieke karakteristieken van een finca en brengen  je terug in de tijd met alle comfort van het heden.

Op het terrein is een fijn zwembad met comfortabele ligbedden. Bij het zwembad kijk je uit over de vallei en verder zijn er heel veel gezellige plekjes om je terug te trekken, te praten met like-minded vrouwen of lekker te ontspannen en/of te lezen.

Kind Words

Team

And more to join soon!

Hi, ik ben Melanie

Ik werk als lichaamsgericht transformatie coach en ben oprichtster van Melt. Naast 1:1 coaching en online transformatie groepsprogramma Essence, organiseer ik tevens retreats.

Ik ben gefascineerd wat het lichaam allemaal kan en weet, als we maar durven te voelen en luisteren. Vandaar ook de phrase “The Body Knows”.

Met veel liefde help ik sensitieve en bewuste vrouwen om in zachtheid de connectie met hun vrouwenlichaam (terug) te vinden. Door ze te laten luisteren naar -en voelen van- hun lijf (intunen op hun body wisdom), hartsverlangen en vrouwelijke essentie, zodat zij weer leven en stralen van binnenuit.

Het in contact zijn met mijzelf, mijn vrouwelijke essentie en lichaam was niet altijd vanzelfsprekend voor mij. Hierin heb ik mijn eigen innerlijke reis afgelegd.

Als klein meisje was ik al zeer gevoelig. Voor deze gevoeligheid was geen ruimte en dus stopte ik dit weg. Ik compenseerde dit met ambitie en leefde op wilskracht. Maar na meer dan 10 jaar in de corporate wereld (hard) te hebben gewerkt en op de automatische piloot te hebben geleefd, heb ik na een emotionele gebeurtenis en burn-out een wake-up call gehad.

Ik besloot het roer om te gooien en begon mijn innerlijke reis. Het contact met mijn lichaam was er niet en daarmee ook niet met mijn eigen ik. Jarenlang deed ik van alles tijdens de reis op zoek naar mijzelf en mijn bestemming. Van reizen naar een ashram in India tot aan het volgen van allerlei retreats, coachings, opleidingen en healings.

Totdat

* Ik ontdekte dat er maar één plek is waar ik mij thuis kon voelen en dat is: in mijn lichaam.

* Ik mij bewust werd van mijn lichaam en leerde om stil te worden, de fluistering te horen en te landen in mijn lijf.

* Ik mijn vrouwelijke essentie omarmde en hiermee in contact kwam met mijn feminine (creatie)kracht

* Ik mijn eigen pad koos, mijn echte ik vond en mijn purpose ontdekte

Mijn ervaringsreis met body wisdom en divine feminine als uitgangspunt, deel ik nu dan ook met veel liefde en geef ik graag door aan andere vrouwen.

Diana

Chef

Diana kookt met heel veel liefde gezonde vegan en vegetarische maaltijden. Haar eten is niet gewoon eten, maar echte soulfood. Het is een mix van plant-based Ayurvedisch eten met een hemelse smaak, inspiratie en medicinale werking voor jouw lichaam. Diana kookt met lokale biologische seizoensproducten vers van het eiland. 

Darcey

Fotograaf

Darcey weet hoe zij de magie van het moment moet vastleggen. Haar foto’s laten zien wie de vrouw in essentie is. Darcey zal de fotoshoot verzorgen om jouw woman within op een magische manier te fotografen. Zoals zij zegt: Using the light around, to capture your light within. 

In English

Welcome to

Woman Within

A transformational retreat to embrace your feminine essence

23 - 29 October 2021

Ibiza

Are you ready indulge yourself in softness and nourishment?

Do you feel the desire to fully embody the woman that you are?

Experience inner freedom? 

Embracing your femininity, your body, your heart, your needs?

Remember who you are in true essence?

What if I tell you that in this Ibiza retreat you will be carried and supported to experience this journey within…

TELL ME MORE!

Nourishment

I warmly invite you for a nourishing, reconnecting and transformative female retreat. To softening into your feminine body and give space to what is. Letting your body feel what is happening, honouring your own needs, expressing yourself in a safe space and letting your heart radiate from inside out.

In this transformational journey you will receive for yourself. Receive to become full within, filling your own well for your woman within to rise and blossom. You will experience how it is to go on a sensory exploration through your feminine body. To feel that you have the power to live free from within to manifest the life that you desire in the outer world.

The holistic program contains of five elements:

What is the content of the retreat?

Layer by layer will open up for yourself and feel what is stopping you to be completely free within. We will explore togeteher wether this is a blockage, fear or lack of self-worth and trust. 

To nourish yourself  allows the true light of the heart to shine and to stand in your power. Your power sits in your pelvis (the womb space), this is your basis. If you can be present in your pelvis, you connect to your female potent. By coming familiar with your femininity, you open yourself for deep creation and your heart desires.

This retreat changes your appearance from within by creating an intimate relationship with yourself. For you to remember your natural inner beauty; expressing and experiencing your feminine essence. You will grow your self-worth, your energetic vibration rises and will let you feel free within. 

For whom?

For the sensitive conscious woman who is ready to awaken her feminine essence. Who chooses herself and who is committed to herself for loving her feminine. Embracing her body and who wants to step into her feminine energy.

For the sensitive conscious woman who wants to give herself time to breathe and to connect to her body. Honouring her own needs. And in between her breaths, she is ready for something new to be born inside of her. For her heart to open, to move from softness & sensuality and to allow who she is within.

For the sensitive conscious woman who knows she is not her body weight, her sexual partner or her career; a woman who (wants to) understand(s) womanhood, who is vigilant to create an intimate relationship with herself. To radiate from within and to give permission to her wildness and tenderness to rise.

For the sensitive conscious woman who wants to give the love that is already inside of her to flow through her body and for her to feel whole again. To connect to her divine feminine creative innate wisdom and potent power

The Retreat

In this transformational retreat you will allow yourself to rise from your depths whatever wants to be felt, wants to be seen and wants your embrace. Nurturing yourself into softness and carrying yourself in consciousness. You will allow your inner feminine essence the space and nourishment it needs to order to blossom. The island of Ibiza will amplify the connection to your femininity even more due to her feminine energy (the female goddess, Tanit) and her high healing energy frequency.

It is not just a typical yoga retreat, but a transformational journey where you will go in depth with yourself and the group. It will be an intimate group of maximum 10 women, so there is full attention for your sensitivity, process and transformation. You will be surrounded by a supportive team, in a carefully held space, and with the positive energy of other like-minded sisters sharing the journey.

Time to recalibrate

In a world where you always want to stay productive and living up to everyone’s needs but yourself, your well will soon run dry. You experience there is just always something coming in between to be fully present for yourself; not having the time, it’s not the place, money, or wrong timing. All of this while you’re being of services to everyone ahead of your own body’s need.

You realized that this is no longer sustainable. You want to stop pushing and pressuring yourself. As you are here to do a life’s work, not a season. We move in cycles and by allowing the cyclic nature of your body, you’re honouring yourself. As the retreat is taken place in Autumn, it is the ideal time of letting go, being ready to trust the natural flow of your inner seasons and to go into hibernation.

A safe cocoon where you can recalibrate and truly connect to your feminine heart and body. You will also remember the sacred vibrational field within your womb and how to let your energy to flow freely into your pelvis.

What to expect?

Now take a deep breath and imaging yourself to arrive at this magical finca in the hills of Ibiza overlooking a beautiful valley.

A sacred sanctuary were you start your inner journey in a carefully held safe space. A healthy drink and snacks are awaiting you while you indulge yourself into nature. You hear nothing but the birds singing, feeling the sun on your face and a light breeze caressing your skin.

After settling in, you willl walk up the hill to the dome where you will join the special opening ceremony. Afterwards  you eat a delicious nourishing dinner prepared by our chef Diana. Then it is to time to sleep in your comfortabel Ibiza style room and to start your journey the next day.

The next morning you are waking up with a breathtaking sunrise from the valley. From Sunday till Friday you will experience a journey that invites you to embrace your body, to connect to your feminine, to move with softness and grace, to find your voice, to soothe your nervous system and to nurture your needs.

The holistic program is carefully created in a way that you will make a shift in your physical, emotional, mental and spiritual body.

In the afternoon you will have time for contemplation. Free time to relax and to listen to your own needs. Also in this time you can book additional sessions such reiki, energetical healing massages and soul coaching to support your inner transformation even further.

On Friday October 29th we will have a delicious breakfast together and we check-out at 9.45h.

In her sessions Melanie works with three anchors:

Your body, Your breathe, Your movement

The holistic sessions cover all bodies, that is physical, emotional, mental and spiritual, and will be containing the three anchors. Expect:

A day could look like:

8.00       Breakfast snack and tea

8.30       Morning mediation and dance session

10.30    Smoothies/juices & sharing, Q&A

11.30     Brunch Buffet

13.30     You-time (time for extra 1:1 sessions, massages, treatments etc.)

15.30     Tea time & afternoon snack

17.30     Breathing cycle

19.30     Dinner

20.30     Free time & sweet dreams

Further info

What's included?

What's excluded?

Check in/out

Pricing

Four types of rooms

Room 1

Early bird til August 31st 2021: € 1.395-,

Regular after August 31st 2021: € 1.445-,

Room 2


Early bird til August 31st 2021: € 1.545-,

Regular after August 31st 2021: € 1.595-,

Room 3

Early bird til August 31st 2021: € 1.745-,

Regular after August 31st 2021: € 1.795-,

Room 4

Early bird til August 31st 2021: € 1.745 -,

Regular after August 31st 2021: € 1.795 -

One room left

You can choose to pay in two terms (deposit + balance) or directly the full amount *.

  • A € 500-, deposit is required to secure your place**
  • Balance due 6 weeks prior to arrival – by September 11th 2021
  • By paying the deposit or full amount you are agreeing to the terms & conditions

 

You are being highly advised to take out a travel-, and cancellation insurance.

* Prices are including VAT. If you are an entrepreneur, the price is excluding VAT, ask Melanie about the invoice. 

** If the retreat is taken place within less than 6 weeks, the full amount is due at once.

The location

Nestled on 25.000 square meters of private land, The Chettinad Retreat finca is a peaceful haven in the hills overlooking the rural Sant Agusti valley on the island of Ibiza. The place is a sanctuary surrounded by nature and this therefore completely secluded. The finca walls are over 400 years old and built according to the traditions of that period. The main house is a light-filled space with a communal living in a cosy home setting.

The geodesic dome rests on the highest point of the property with a view of the surrounding countryside and valley below. Our sessions will be held in the dome.  During early morning practice, the sun is rising over the distant hills, which gives a vibrant start of your day.

The rooms are super comfortable, light and all have their own unique features. They all have distinguishing characteristics of a finca, and perhaps the greatest charm of the place.

On the property you have a pool with comfortable sunbeds overlooking the valley and lots of traditional sitting areas, hideaways and terraces to have chats with like-minded sisters or simply to relax, read a book or just be.

Kind Words

Team

and more to join soon!

Hi, I'm Melanie

I work as an transformation embodiment coach and I’m the founder of Melt. Next to retreats, 1:1 coachings, I also give online group coaching programs, Embodiment and Essence.

I am so fascinated about the feminine body, what the body knows and is able to do, as long as we dare to feel and listen to her messages. 

With lots of love I guide women back to the connection with their feminine essence. I take them on a sensory exploration of the body and therefore within themselves. I let women softening into their feminine body and give space to what is. To let the body express what needs to be expressed in order to tune into the body wisdom, heart desires, potent power and feminine energy. All of this for the women to radiate their natural inner beauty from the inside out.

Fascinated by how being in touch with my body and feminity led to a more peaceful and “in the flow” life, I started educating myself in yoga, breathwork, energywork, womb space and the power of feminine energy, bodywork and meditation. I deepened my knowlegde with Western, Indian and Chinese healing principles. My sessions are therefore a combination of bodywork, breathwork, movement (sensual dance, yoga) and energetic touch/healing.

I’ve always been a sensitive soul, however I was not able to embrace it. I was working hard in the corporate world for over 10 years. It was not sustainable. Until I got an immense wake-up call with the passing of my father and a burn-out. I realised I lost even more in past 10 years; that is myself. My awakening started and I went on a quest to an ashram in India and did lots of body-, and energywork all over the world.

Consequently

* I discovered there is only one place where I can feel at home: my body

* I became conscious of myself by becoming quiet within and listened to the whispers of my body and soul

* I embraced my soft sensitive feminine nature, my feminine essence

* I chose my own path, embodied my inner beauty and started to live my purpose

Diana

chef

Diana creates healthy vegan and vegetarian meals, made with love. Her food is not just food, but delicious soulfood. A mixture of plant based and Ayurvedic food that taste great, inspires and educates. She cooks with local biological seasonal products from the Island. 

Darcey

Photographer

Darcey knows how to capture the magic of the moment. The women in front of her camera are shot in their true feminine essence. During the retreat Darcey will do a photoshoot with you to capture your woman within. And as she says: Using the light around, to capture your light within.