Van leegte naar vervulling: vertrouw op jezelf en je diepere weten om het leven te leiden die je verlangt

Als je continu wordt weggeleid door je omgeving, kun je je innerlijk stem niet horen, enkel de ruis. Je bent aanwezig bij de ander, maar niet bij jezelf. Waarmee je je kracht weggeeft en de antwoorden niet in jezelf zoekt, maar buiten jezelf. Je laat je leiden door je (business) coach, therapeut, dokter of healer. Zij zullen het wel weten…

Wij vrouwen zijn tot veel in staat, maar missen veelal de verbinding met onze eigen bron: jouw krachtbron

In dit lichaamsgerichte coaching retreat ga je vanuit rust en ruimte zakken in je eigen “zijn” op een prachtige plek in de natuur op Ibiza. Om vervolgens een reis te maken om ontvankelijk te worden wat er in jou wil bewegen en wat door je heen wil komen. Zodat je je kennis vanuit een andere bron kracht kan bijzetten om de antwoorden in jezelf te vinden, voor jezelf (en voor je onderneming).

Je gaat ervaren om je kracht terug te pakken door je open te stellen voor de verbinding met je diepere zelf en het her-inneren van jouw eigen (lichaams)wijsheid. Wie jij hebt te zijn om het leven te leiden die je verlangt. Van leegte naar vervulling – door jezelf echt te kunnen voelen en door verbinding te maken met jouw zielsmissie. Dit retreat doe je voor jezelf, maar  het ripple effect zal voelbaar zijn in je bedrijf of werk, maar ook voor je (toekomstige) kinderen, je relaties en jouw bijdrage aan de nieuwe wereld. 

Video afspelen

Klik op de afbeelding voor de Wo·Man Within Lead Within feel

De reis naar jouw Wo·Man Within

Het programma

Het programma van het retreat is geheel opgebouwd om in afstemming te komen met je feminiene essentie. Om vanuit hier de antwoorden in jezelf te vinden om jouw pad te lopen en je zielsmissie te ontdekken en deze (verder) in de wereld te zetten.

Je doorloopt vier fasen in jezelf die gelijk lopen met de natuur, met moeder aarde. We werken met de natuur elementen die het fundament zijn tijdens het retreat. Ook maken we gebruik van de polariteiten; het EN EN principe. Je reist tussen het donker én licht, belichaamt het vrouwelijke én mannelijke, ervaart het aardse (actie) én energie (overgave) en laat diepte én JOY toe. 

Aarde

Rest

Eigen antwoorden komen in rust en vertraging. Je neemt de tijd om te zakken van je hoofd in je lichaam om complete ontspanning toe te laten. Je zenuwstelsel kalmeert en je hart opent om te kunnen ontvangen.

Water

Reset

Bewustwording van je patronen, overlevingsmechanisme, verhalen, overtuigingen en blokkades tot de kern. Je onbewuste programmeringen worden bewust door dieper in je lichaam te zakken.

Vuur

Remember

Het ophalen van jouw eigen blauwdruk van de wijze vrouw in jou. Je opent jezelf voor wie je bent in de kern om verbinding te maken met je innerlijke wijsheid, creativiteit, levensenergie en (daad)kracht.

Lucht

Ready

Klaar om vanuit je eigen centrum, intune met je wijze vrouw, naar buiten te treden. Je maakt krachtige keuzes die passen bij jouw pad. Je leidt jezelf vanuit je bron om jouw zielsmissie uit te dragen op jouw eigen manier.

Je bent op de juiste
plek als...

 • Je altijd aan staat, jij regelt het allemaal wel (als moeder en/of ambitieuze vrouw), maar echt kunnen ontspannen en ontvangen lukt je niet. Evenals écht bij je gevoel komen.

 

 • Je overlevingsmechanisme is om alles zelf te kunnen en sterk te zijn, onder het masker van die sterke vrouw vraag je je regelmatig af bij wie jij mag steunen.

 

 • Je ervaart dat je omgeving je niet begrijpt, je voelt je anders of je neemt niet de ruimte om je ware gevoelens te laten zien. Eigenlijk voel je je eenzaam, maar dit spreek je niet uit. 

 

 • Als klein meisje heb je geleerd om je emoties te onderdrukken. Écht kwetsbaar durven zijn naar jezelf en anderen geeft je een gevoel van schaamte en schuld.  

 

 • Je bent een vrouwelijke vrouw, maar leeft vanuit het mannelijke deel in jou. Je houdt graag de controle; plannen, doelen en lijstjes geven je zekerheid.

 

 • Je verlangt naar diepe verbindingen/relaties met anderen, maar je hebt niet de juiste mensen om je heen. Je mist diepgang, echt gezien worden en intimiteit in je relaties.

 

 • Je voelt dat er meer in je zit, je wilt in je grootsheid stappen, maar het komt er maar niet uit. Dit merk je in het uitblijven van je gewenste dromen, flow en business resultaten (zoals je omzet, juiste klanten en aanbod).

 

 • Je verlangt naar vervulling en om hiervoor de juiste stappen te zetten in lijn met je gevoel en eigen pad. 

 

 • Je verlangt naar JOY, speelsheid, rust, vertragen en vooral versimpelen van je leven(swerk).

There is a wisdom in your body

that is older and wiser

than clocks and calenders.

Remember that. 

– John H. Johnson –

Pijlers van het programma

Je gaat op verschillende lagen een reis maken om in verbinding te komen met jouw eigen innerlijke wijsheid. Vanuit jouw krachtbron ga je jouw zielsmissie (verder) ontdekken om naar huis te gaan met jouw blauwdruk. 

Vision

Vanuit de belichaming van je kern, aanwezigheid in jouw krachtbron, kan je missie tot leven komen. Vanuit de juiste mindset, energie en magnetisme mag het naar je toe komen. Je haalt wat er in de energie leeft naar de aarde, het materialiseren van jouw missie. 

Body

Je lichaam vertelt je jíj nodig hebt, hoe jij je oplaadt, wat jouw grenzen zijn en wie je bent. Dit ligt opgeslagen in je krachtbron hier vind je je eigen voedingsbodem en fundament om stevig te staan en om los te laten wat je niet meer dient. Als je hier aanwezig kan zijn, dan kom je in verbinding met je diepere weten en kan je trouw zijn aan jezelf.

Roots

Er zit enorm veel kracht en wijsheid opgeslagen in jouw wortels, in jouw familielijn en in je innerlijk kind. Alleen weet je vaak niet hoe je dit kan voelen en ervaren. Door je met je roots en innerlijk kind te verbinden kun je gaan intappen op die wijsheid en je eigen krachtplek gaan innemen.

Wat vrouwen zeggen

Na dit retreat...

“Een probleem kan niet worden opgelost in de laag waarin het zich toont; het bewuste. In het onderbewuste ligt de oorzaak, in het hoger (onder)bewuste ligt de oplossing”

– Marleen van den Hout – 

Verdere informatie

Wat is inbegrepen?

Hoe zien de sessies eruit?

Het programma is zorgvuldig afgestemd. De sessies omvatten lichaamswerk, (familie) opstellingen, energie werk, breathwork, visualisaties, meditaties, innerlijk kind heling.

Wat is exclusief?

Check in/out

We zullen het retreat starten met een heerlijke welkomslunch. Op de dag van vertrek is er een uitgebreid ontbijt. 

Vluchten

Er gaat een directe vlucht van Transavia vanaf Amsterdam zondag 5 november om 9:40 uur en vanaf Ibiza vrijdag 10 november om 10:40 uur. 

Betaling

Je kan kiezen om in twee termijnen te betalen of het volledige bedrag in een keer. 

** Als de aanvang van het retreat binnen 8 weken is, dan dient het volledige bedrag te worden voldaan. 

Bij betaling ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Je wordt geadviseerd om een reis-, en annuleringsverzekering af te sluiten. 

Kamer type 1

Early bird t/m 31 augustus 2023 t.w.v. €500-, korting

Kamer type 2

Early bird t/m 31 augustus 2023 t.w.v. €500-, korting

Kamer type 3

Early bird t/m 31 augustus 2023 t.w.v. €500-, korting

Hi, ik ben Melanie

Ik werk als vrouwen transformatiecoach. Naast 1:1 coachings, mijn programma Woman Within, Lead Within en online ROOTS programma, organiseer ik retreats op Ibiza en in Nederland.

Met liefde begeleid ik vrouwen naar hun krachtbron. Ik geloof dat de nieuwe wereld meer innerlijke wijsheid nodig heeft en dat deze generatie vrouwen hier op aarde is om dit te herinneren. De antwoorden in jezelf te vinden door te leven en leiden vanuit je zielsmissie blauwdruk. Van het zijn alle lagen in jezelf te belichamen: fysiek/mentaal/emotioneel/spiritueel, alignment van je hoofd, hart én bekken en versmelting van het mannelijke en vrouwelijke in jou.

Mijn zielsmissie is om vrouwen dit te laten belichamen en met de Melt Movement vrouwen SAMEN te brengen om elkaar te steunen, inspireren en aan te moedigen.  

Ik ben dan ook gefascineerd wat het vrouwenlichaam allemaal kan en weet (= lichaamswijsheid) en hoe dit familiegeneraties doorwerkt (familie systeem). Vanuit mijn helder voelen, zien en weten bekrachtig ik vrouwen om via hun vrouwenlichaam en roots verbinding te maken met hun kracht en diepere weten om het leven te leiden die zij verlangen. 

Ik ben opgeleid tot 

 • (adem) transformatie coach door Marleen van den Hout
 • energie geleider door Zara Jula en Hermelijn van der Meijden
 • systemisch opsteller door Nienke Binkhorst
 • yoga docent (200h hatha, yin, restorative, nidra) 

Mijn eigen reis

Na 10 jaar als manager leidinggeven te hebben gegeven aan een groot team in de corporate wereld, gooide ik het roer om. Na een wake-up call verliet ik de corporate wereld om als ondernemer te starten rondom coaching, lichaams-, en energiewerk.

Waar ik in de corporate nog leefde vanuit mijn mannelijke energie (wandelend hoofd) stapte ik inmiddels 7 jaar geleden in mijn vrouwelijke energie (gevoel). 

Van het ene uiterste, mannelijke corporate wereld, ben ik naar het andere uiterste gegaan, vrouwelijke gevoelswereld in Ibiza. Ik maakte een diepe innerlijke reis en deed veel schaduwwerk om deze beide kanten in mij te begrijpen, doorleven en belichamen. Inmiddels is er balans en integratie in mijn systeem van mijn mannelijke en vrouwelijke kant. Vanuit dit krachtige fundament verbind ik mij met mijn eigen wijsheid, mijn krachtbron, om vanuit hier mijzelf te leiden in mijn eigen bewustwording-, en ondernemersreis. 

Mijn visie

Mijn geloof is de 80/20 visie. 80% de weg naar binnen bewandelen om te komen tot de 20% impact maken in de buitenwereld. Ik geloof dat alle wijsheid en daarmee antwoorden in jezelf zitten. Vanuit deze visie heb ik de Woman Within Lead Within programma’s opgebouwd en met liefde vormgegeven: vrouwen in verbinding brengen met hun wijze vrouw om vanuit hun fundament en zacht zelfleiderschap hun visie met impact in de nieuwe wereld te zetten. 

Team

Chantal V.

Spaceholder

Chantal is de space holder in het programma. Zij is jouw steun en toeverlaat tijdens de reis. Chantal heeft een grote passie voor de adem en de mens. Zij is dan ook een gerenommeerd adem coach en beheerst diverse methodes (van Methode Beter ademen®, EnergyControl tot Wim Hof).

Diana

Chef

Diana kookt met heel veel liefde gezonde vegan en vegetarische maaltijden. Het is een mix van plant-based Ayurvedisch eten met een hemelse smaak, inspiratie en medicinale werking voor jouw lichaam. Diana kookt met lokale biologische seizoensproducten, vers van het eiland. 

Chantal G.

Bodyworker

Chantal zal de bodywork massages verzorgen, afgestemd op het programma en jouw proces. Haar missie is om jou de verbinding te laten ervaren met het diepste in jezelf. Op haar tafel nodigt ze je uit om in contact te komen met jouw vrouwenlichaam en de innerlijke wijsheid die het jou wil vertellen.

De locatie

De finca is een parel in de heuvels van Ibiza met op loopafstand één van de mooiste strand van het eiland. Op een terrein van 25.000 vierkante meter is de plek volledig afgezonderd en ligt midden in de natuur. De muren van de finca zijn meer dan 400 jaar oud en gebouwd volgens de traditie van die tijd. 

Het yogaplatform ligt op het hoogste punt midden in de natuur en kijkt uit over het Ibiza landschap. De sessies vinden plaats in de natuur, op het platform of in het huis.

De kamers zijn heel comfortabel, licht en stralen een echte Ibiza vibe uit. Alle kamers hebben unieke karakteristieken van een finca en brengen je terug in de tijd met alle comfort van het heden.

Op het terrein is een fijn zwembad met comfortabele ligbedden. Bij het zwembad kijk je uit over de vallei en verder zijn er heel veel gezellige plekjes om je terug te trekken en lekker te ontspannen.

Veelgestelde vragen

Wanneer start het retreat?

Het retreat start op zondag 5 november vanaf 12:30 uur. Bij aankomst staat er een heerlijke lunch voor je klaar. We ronden het retreat af op vrijdag 10 november om 9:00 uur. Er gaat een directe vlucht van Transavia vanaf Amsterdam zondag 5 november om 9:40 uur en vanaf Ibiza vrijdag 10 november om 10:40 uur. 

Ik ben geen ondernemer, kan ik ook mee?

Ja, het is retreat is voor de vrouw die zich haar eigen ondernemer voelt, ook als je (nog) voor een baas werkt. Voor de moedige bewuste mens, vrouw, een levensgenieter met een drive. 

Voor de vrouw die voelt dat zij niet haar volle potentie leeft en (nog) niet 100% in lijn leeft met haar missie en eigen unieke pad. 

Voor de vrouw die een levensmissie heeft en wil bijdragen aan de wereld, met bijvoorbeeld een stichting. 

De vrouw die haar missie verder wil ontdekken én toe is om deze te voelen vanuit binnenuit

Vrouwelijke ondernemers, managers, wereldverbeteraars, creatieven, visionairs, yoga docenten en coaches voel je welkom. 

Hoe meld ik mij aan?

Je kan op de onderstaande link klikken en e-mailen om een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen. Deze vindt altijd met Melanie plaats om samen te voelen of er een wederzijdse match is en het retreat de juiste plek voor je is. 

Hoe groot is de groep?

Het is een exclusief retreat met maximaal 8 deelneemsters. Veiligheid in de groep is het belangrijkste. Melanie stemt zich af hoe groot de groep mag zijn per retreat en wie daar bij past. Zij werkt altijd met kleinere groepen, zodat er genoeg ruimte is voor ieders proces en gevoeligheid. 

Ik ben niet van de groepen, maar zou wel graag mee willen.

Deze vorm van weerstand is iets wat bijna elke vrouw zegt die overweegt om mee te gaan. De vrouwen die meegaan zijn vaak vrouwen die veel geven en hooggevoelig zijn. Zij zijn bang dat ze dit ook weer in een groep gaan ervaren. Totdat zij zien wat de kracht van een groep is. Dat dit juist een accelarator is voor jouw groei. En hoe het kan zijn om je te laten dragen door het krachtig vrouwen groepsveld en als sisters naar huis te gaan.